Centar za rehabilitaciju Silver traži volontere za socijalizaciju štenaca

Foto: Unsplash

CENTAR za rehabilitaciju Silver traži volontere koji su spremni izdvojiti svoje vrijeme i trud kako bi psima pomogli da postani psi pomagači. Nedavno su otvorili predbilježbe za sve one koji žele "rezervirati" štene i postati socijalizatori.

"Bez socijalizatora nema pasa pomagača. Učini pravu stvar", napisali su te pozvali sve zainteresirane da se prijave ovdje.

Volonteri moraju biti punoljetne osobe koje su spremne aktivno sudjelovati. Za pojedine volonterske aktivnosti od vas se očekuje redovitost i dugotrajniji angažman. 

PUFASTI PUPPY PETAK 🐶 Otvaramo prvi krug Silver ponude za one koji vole planirati unaprijed🔜. Predbilježi se📌, bez...

Posted by Centar za rehabilitaciju Silver on Friday, July 26, 2024

Silver je ustanova socijalne skrbi, jedinstvena u ovom dijelu Europe, koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad s psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi).

Usluge rehabilitacije koje se osiguravaju temelje se na načelima jednakosti, pravednosti i kvalitete usluga, u skladu s individualnim potrebama i mogućnostima korisnika, s ciljem kvalitetnijeg uključivanja u lokalnu zajednicu. Temeljne odrednice svih aktivnosti su rehabilitacija u cilju potpune inkluzije korisnika.

U centru imaju vlastiti uzgoj pasa, te im je potrebno da se jave volonteri socijalizatori. Socijalizator treba biti topla i pristupačna osoba ili obitelj, zadužena za socijalizaciju štenaca, budućih pasa pomagača.

Psi borave u obitelji godinu dana prije svog ulaska u proces školovanja. Centar Silver pokriva troškove hrane i veterinarske skrbi za pse tijekom perioda socijalizacije. Više o samom centru i volontiranju možete saznati na njihovoj internet stranici i Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.