Bio je najtužniji pas u azilu, a danas izgleda neprepoznatljivo

Foto: Facebook

RON je u teksaški azil došao u prosincu prošle godine. Nekoliko je tjedana tužno ležao i promatrao svijet oko sebe. Svi su se bojali da neće uspjeti i znali su da moraju učiniti nešto kako bi ga spasili i našli mu barem privremeni dom. Iako zaposlenici ovog teksaškog azila rade čuda iz dana u dan, u vrijeme Božića uvijek spremaju nešto posebno.

Psu kojemu je pomoć najviše potrebna pruže nešto što nazivaju božićnim čudom. Ovoga su puta odabrali Rona i potrudili se da njegova priča dođe do što više ljudi. Njihova je misija urodila plodom i točno na Božić jedna je žena došla po Rona. Odlučila je pružiti mu privremeni dom i pobrinuti se da ozdravi. No, ni ona nije bila sigurna da će joj to poći za rukom. Ron je bio teško bolestan. 

Imao je infekciju očiju i ušiju, gljivičnu infekciju, bio je neuhranjen te je imao problema sa zubima i kožom. No, ona nije odustajala. Pružila mu je najbolju moguću njegu i pomoć. Odvela ga je kod veterinara i pobrinula se da dobije sve potrebne lijekove.

U manje od mjesec dana, na Ronu se već mogla primijetiti velika razlika. Počeo je normalno jesti, šetati i veseliti se ljudima. Od najtužnijeg psa na svijetu, Ron je postao nešto sasvim drugačije. Naučio je biti sretan i zabavljati se. Obožava kupati se, šetati se, a više od svega voli ljudi. Danas je konačno spreman za udomljavanje i ljude koje će biti njegovi ponosni vlasnici do kraja života. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.