Životinje se i dalje izvlače: Traže se iskusni volonteri za rad sa psima u Širokom Polju

Foto: Udruga Rocco iz Vinkovaca

VOLONTERI uz pomoć nadležnih službi i danas izvlače životinje s poplavljenih područja. Voda se polako povlači pa su dijelovi mjesta već prohodni, ali vrlo zagađeni.

Na Facebook stranicama ističu da su životinje koje se sada vade uglavnom bolesne i neophodna im je veterinarska njega.

Privremeno sklonište organizirano je u Širokom Polju kod Đakova. Ondje se zaprimaju životinje iz poplavljenih područja, zbrinjava ih se i pruža im se veterinarska skrb. Ondje će ostati dok ih se ne spoji s obiteljima koje ih traže ili im se nađu privremeni udomitelji.

Traže se volonteri koji su iskusni u radu sa psima

Također, mole se ljudi iskusni u radu sa psima, koji su voljni pomoći, da se na nekoliko dana ondje upute. Ondje se nalazi 40 pasa, a potrebno je hitno još volontera koji bi skrbili o njima jer ih više nema dovoljno, a još pasa stiže.

Volontere se moli da sa sobom, ako mogu, ponesu transportere, povodce i brnjice.

Također, mole se skrbnici čije životinje treba spasiti da hitno dođu u Drenovce i daju ključeve svojih domova ili nazovu 112 te daju dozvolu policiji da se silom može ući u kuće i spasiti životinje.

Spasioci se nalaze u Drenovcima u hali za svatove pored tehničkog pregleda.
U Drenovcima je trenutno jedini punkt gdje se dovode spašeni psi. HITNO je potrebno još volontera s autima koji mogu odvoziti životinje do Širokog polja te privremeni udomitelji koji su spremni ponuditi smještaj spašenim životinjama.

INFORMACIJE O PRONAĐENIM I TRAŽENIM PSIMA TE MOGUĆNOSTI PRIVREMENOG UDOMLJENJA

Info centar Suza otvorio je posebnu PET RESCUE TELEFONSKU LINIJU 092 3178832, na kojoj će se zaprimati pozivi za sve izgubljene i nađene životinje sa poplavljenih područja. Pozivi će se zaprimati svakog radnog dana 8 - 21, a subotom i nedjeljom 9 - 15.

Nestale životinje s poplavljenih područja

SUZA 

Azil Osijek volonteri

Udruga Rocco Vinkovci 

Gunja

Voda do grla

Pomoć životinjama u poplavljenim područjima

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.