Otkrivamo što vam svojim pokretima i glasanjem želi poručiti vaš ljubimac

Foto: Shutterstock

OTKRIVAMO vam sve tajne glasanja i pokreta vašeg ljubimca, koje bi trebali znati što znače.

Lajanje
 
Psi laju iz nekoliko glavnih razloga, a oni uključuju: dolazak njima nepoznate osobe ili životinje, iznenađenje, zadiranje u njihov prostor ili uzbuđenost te želju za igrom.
 
Režanje
 
Ako je u pitanju režanje, vaš ljubimac želi vam poručiti neku od sljedećih stvari: želju za igranjem, strah, obranu teritorija ili stvari koje posjeduju. 
 
Mahanje repom
 
Rep visoko gore signalizira da je pas na oprezu ili čak znakove agresije. Rep između nogu označava da je vaš ljubimac u strahu, dok sporo mahanje istim znači da vaš ljubimac istražuje teritorij na kojem se nalazi.
 
Uši
 
Kada su opušteni, uši vašeg ljubimca stajat će prirodno kako jesu. Kad su na oprezu, psi podižu uši, a kad zabace uši lagano prema iza, znači da prijateljski raspoloženi.
 
Zavijanje
 
To uglavnom znači jednu od ove 3 stvari: vaš pas želi nešto, želi pažnju ili ga je strah odvajanja od vas.
 
Glava
 
Naginjanje glave u lijevo ili desno, znak je pseće znatiželje ili prepoznavanja riječi koje ste mu uputili, a naginjanje glave prema nazad i izvijanje vrata znak je pokazivanja interesa. Okretanjem glave žele izbjeći kontakt očima s vama, a lizanje indicira da je pas pod stresom ili nema više hrane ili vode u blizini.
 
Oči i obrve
 
Podignute obrve također znače pokazivanje interesa, a spuštanje istih nesigurnost i neizvjesnost. Prirodno opuštene obrve pokazuju vam da je vaš ljubimac prijateljski raspooložen, dok širom otvorene oči pokazuju znak za uzbunu i oprez.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.