6 godina kasnije: Otkriven uzrok smrti najpopularnijeg polarnog medvjeda na svijetu Knuta

Foto: AFP, Screenshot Youtube

NAPOKON je otkriveno od čega je umro najpopularniji polarni medvjed na svijetu.

Preslatki polarni medvjed Knut, uginuo je u ožujku 2011. godine, nakon što je iznenada kolabrirao. To je vidjelo stotine posjetitelja berlinskog Zoološkog vrta, u kojem se Knut nalazio, a njegov čuvar Heiner Kloes našao ga je kako pluta na vodi.
 

Knut je bio maskota vrta, a odgajali su ga čuvari, nakon što ga je majka odbacila. Koliko je bio popularan, svjedoči i činjenica da je snimio naslovnicu popularnog časopisa Vanity Fair s Leonardom DiCaprijem.
 
4 godine kasnije, napokon je otkriveno zbog čega je Knut imao napadaj te se srušio. Knut je imao upalu mozga, ali još uvijek nije otkriveno što je dovelo do nje.
 
"Antitijela koja pomažu u obrani protiv virusa ili bakterija, ponekad se mogu okrenuti protiv vlastitog tijela i napasti živčane stanice. Ta antitijela prouzročuju napadaje, psihoze, kognitivna oštećenja ili komu", prenosi MNN. Inače, za ovu se bolest dosad smatralo da od nje pate pretežno ljudi i to uglavnom žene.
 

Podsjetimo, malenog medvjedića, majka Tosca odbacila je odmah nakon rođenja, u prosincu 2006. godine, kao i njegovog brata, koji je nedugo zatim uginuo. Jedan od čuvara berlinskog ZOO-a, Thomas Dorflein, tada je preuzeo brigu o medvjediću, a njihovo plivanje i maženje postalo je internetska senzacija. Nakon što je Thomas iznenada umro, Knut je ponovno ostao sam.
 
Životna drama nije prestajala ni kasnije, jer je Knut imao problema s prilagodbom i kao odrastao medvjed. Potencijalni prijatelji često su ga odbijali, a i stalno se borio s ostalim polarnim medvjedima, zbog čega je morao biti odvojen od ostalih.

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.