Znate li koristiti štapiće za jelo? Puno je jednostavnije nego što se čini

Foto: Shutterstock

ŠTAPIĆI za jelo nezaobilazan su pribor u svakom azijskom restoranu - bilo da jedete sushi, gyoze, nudle ili nešto drugo, sigurno ćete ih dobiti. Budući da kod nas nisu uobičajen pribor za jelo, mnogi ni ne znaju koristiti ih, no, srećom, postoje mnogi tutorijali koji pokazuju, korak po korak, kako jesti štapićima.

Kako koristiti štapiće?

Na TikToku smo pronašli koristan video koji pokazuje koliko je zapravo lako držati štapiće, a sve što trebate napraviti je prvi štapić staviti između palca i kažiprsta, saviti prstenjak i prvi štapić nasloniti na korijen nokta na prstenjaku. Palcem čvrsto držite štapić.

@soupeduprecipes

Time to Learn How to Use Chopsticks

♬ original sound - soupeduprecipes - Curated Kitchenware

Zatim uzmete drugi štapić, poravnate ga s prvim i stavite ga uz kažiprst, tako da sredina štapića bude naslonjena na korijen nokta srednjeg prsta, a i ovaj štapić čvrsto držite palcem. Na drugi štapić zatim naslonite kažiprst kao što je prikazano u videu i primijetit ćete da prvi štapić ostaje na mjestu, dok drugi možete bez problema pomicati.

Ako vam se ovo čini malo prekomplicirano, ovdje ćete pronaći još korisnih trikova koji vam mogu olakšati muke po štapićima tako da sljedeći put možete bezbrižno jesti kada dođete u jedan od azijskih restorana koji su kod nas u posljednje vrijeme sve popularniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.