Znate li čemu zapravo služi rupica na kuhači? Nije za vješanje i jako je korisno

Foto: Shutterstock

SIGURNO ste primijetili da drvene kuhače, osobito one za tjesteninu i variva, često imaju rupicu u sredini. I da, može poslužiti za vješanje na kuku, ali njezina prava svrha zapravo je vrlo praktična – i većini ljudi potpuno nepoznata.

Mjera za tjesteninu

Rupica u kuhači koristi se kao mjera za jednu porciju suhe tjestenine (najčešće klasičnih špageta). Ako kroz nju provučete špagete dok je prazna, količina koja prođe točno odgovara jednoj porciji (oko 80-100 g) – savršeno za jednu osobu.

Ovaj trik posebno pomaže kad ne želite pretjerati s količinom – ili ako kuhate samo za sebe.

Miješanje i lakše kuhanje

Kod kuhanja gustih umaka, variva ili bešamela, rupica pomaže da se sastojci brže i ravnomjernije pomiješaju. Kroz nju prolazi tekućina, pa kuhača ne “gura” masu nego je razrađuje s više strana.

I da – može i za vješanje

Naravno, dizajnirana je tako da se može lako odložiti na kuku ili zidnu rešetku. Ali ako ste dosad mislili da rupica jedino tome služi, sad znate – njezina prava funkcija je puno korisnija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.