Želite napraviti cheesecake koji će svi pamtiti? Dodajte mu maline i pistacije

Foto: Tatjana Minauf

Cheesecake je jedan od onih deserata koji gotovo nikoga ne ostavlja ravnodušnim - kremast, bogat i dovoljno svestran da se prilagodi raznim okusima i kombinacijama. Upravo ta prilagodljivost čini cheesecake pravim klasikom u svijetu slastica, koji jednako dobro funkcionira u jednostavnim, ali i u sofisticiranim verzijama.

Kombinacija malina i pistacija daje ovom desertu poseban okus - maline unose svježinu i laganu kiselkastu notu koja uravnotežuje slatkoću, dok pistacije dodaju profinjenu orašastu aromu i prekrasan kontrast u teksturi. Rezultat je desert koji nije samo ukusan, nego i vizualno privlačan zahvaljujući živopisnim bojama.

Cheesecake s malinama i pistacijama zato je idealan izbor za sve prilike, a mi u nastavku donosimo recept po kojem ga je radila naša čitateljica Tatjana Minauf. Njezin je cheesecake ispao savršeno, a fotografije je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Cheesecake od malina i pistacija

Od sastojaka za ovaj kolač trebat ćete:

  • mljeveni keks
  • maslac
  • mlijeko
  • maline
  • šećer
  • vodu
  • puding od vanilije
  • slatko vrhnje
  • mascarpone sir
  • namaz od pistacija.

Kako se radi

Pomiješajte mljevene kekse, maslac i mlijeko, a zatim podlogu rasporedite unutar obruča za tortu. Maline, šećer i 50 ml vode stavite kuhati u lončić. Kad se maline raskuhaju, dodajte puding razmućen u 100 ml vode. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Nadjev kratko prohladite pa premažite preko podloge od keksa i stavite na hlađenje.

Slatko vrhnje umutite u čvrsti šlag, a u drugoj posudi izmiksajte mascarpone sir i 150 g namaza od pistacije. Sve zajedno kratko sjedinite miksajući na najmanjoj brzini. Kremu rasporedite po malinama i vratite u hladnjak. Na kraju u mikrovalnoj pećnici ugrijte preostalih 150 g namaza od pistacije i to prelijte preko torte.

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.