Zbog ovog deserta ljudi stoje u redovima, a možete ga probati još samo danas i sutra

Foto: Hana Kajari/Index

JESTE li čuli za Harajuku palačinke, japanske palačinke punjene raznim dodacima, koje se motaju u obliku korneta? Još samo danas i sutra možete ih probati na Asian Street Food Festivalu na Strossmayerovom trgu u Zagrebu, na kućici Kawaii.

Nude dvije vrste palačinki - sa šlagom, browniejem, kakaom i čokoladnim preljevom te s jagodama, cheesecake šlagom, mrvljenim krekerom i preljevom od jagoda, a obje koštaju 7.80 eura. Obje verzije su nam odlične, no mi smo ipak tim čokolada pa nam je ona s čokoladom za nijansu bolja.

@index.hr Probali smo vrlo posebne Harajuku palačinke, japanske palačinke punjene raznim dodacima, koje se motaju u obliku korneta. Još samo danas i sutra možete ih probati na Asian Street Food Festivalu na Strossmayerovom trgu u Zagrebu. #indexhr #foryoupagе #foryourpagе #viralvideos #fyp #Croatia #foodtok ♬ original sound - Index.hr

Japanske palačinke i viralni hit - karamelizirano voće 

Iako je na kućici Kawaii glavni fokus na palačinkama, nude još jednu zanimljivu slasticu - Tanghulu, karamelizirano voće na štapiću koje krcka pod zubima. Možete odabrati samo grožđe za 4.80 eura ili kombinaciju jagoda i grožđa za 5.50 eura.

Obje slastice ozbiljan su hit među posjetiteljima pa ispred Kawaii kućice ljudi stoje u redovima, a ako ih želite probati, Kawaii kućica je na Strossmayerovom trgu još samo do utorka, 29. travnja.

Kakve su to Harajuku palačinke?

Podsjetimo, klasične palačinke u Japanu su popularnost stekle tijekom 1970-ih, posebno u živopisnim i kulturno šarolikim četvrtima kao što je Harajuku u Tokiju. Upravo odatle i dolazi naziv Harajuku crepes ili Harajuku palačinke.

Glavna razlika između japanskih Harajuku palačinki i klasičnih palačinki kakve se jedu na našim prostorima jest u načinu posluživanja. Dok ih u Europi i ovom dijelu svijeta poslužuju na tanjuru, japanske palačinke se motaju u oblik stošca ili korneta, a zatim se pune raznim nadjevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.