Zaboravite klasične lazanje, ovaj recept s njokima gotov je za čas

Foto: Shutterstock

TANJURI tjestenine čest su prizor na našim stolovima tijekom radnog tjedna, no dok maštamo o bogatim lazanjama, njihova priprema često se čini kao prevelik zalogaj za užurbanu svakodnevicu. Srećom, postoji genijalan način da uživate u svim okusima klasičnih lazanja bez imalo muke, koristeći samo tri sastojka koja vjerojatno već imate kod kuće.

U ovom receptu mekani njoki preuzimaju ulogu tjestenine i ricotte, a uz dodatak omiljenog umaka marinara i rastopljene mozzarelle, nastaje jelo iz tave koje će vas oduševiti, piše The Kitchn. Ono što ovaj recept čini posebnim jest njegova nevjerojatna jednostavnost i brzina. Za pripremu vam treba manje od pola sata, a rezultat je kremasto i zasitno jelo koje će zadovoljiti i najveće gurmane.

Tajna je u kratkom prženju njoka kako bi dobili savršenu teksturu, nakon čega se krčkaju u umaku i zapeku s obiljem sira. Iako možda ne izgleda kao tradicionalna lazanja, okus vas sigurno neće razočarati, a evo kako pripremiti ovo slasno jelo.

Potrebni sastojci

Za ovo će vam jelo trebati:

  • maslinovo ulje
  • njoki
  • marinara umak
  • mozzarella
  • svježi bosiljak.

Kako se priprema

Zagrijte pećnicu na grill opciju, a rešetku postavite 15-ak centimetara ispod grijača. U velikoj tavi od lijevanog željeza (ili drugoj tavi koja može ići u pećnicu) zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte njoke u jednom sloju i pržite ih, povremeno miješajući, 5 do 7 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. 

Vratite sve pržene njoke u tavu. Umiješajte umak marinara i pustite da zavrije. Ravnomjerno pospite naribanom mozzarellom. Stavite tavu u pećnicu i pecite pod grill opcijom 1 do 2 minute, odnosno dok se sir ne otopi, ne počne stvarati mjehuriće i dobije zlatnu boju na vrhu. 

Prije posluživanja, po želji ukrasite svježim bosiljkom, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.