Za ovaj ljetni cheesecake svi su nas tražili recept, a gotov je u pola sata

Foto: Index Recepti

AKO tražite jednostavan, ali impresivan kolač bez pečenja, ovaj cheesecake sa smokvama i medom je pun pogodak. Kombinacija kremaste teksture, blage slatkoće i svježih smokava čini ga savršenim desertom za posebne prilike - ili kad samo želite počastiti sami sebe. Priprema ne zahtijeva pećnicu, a rezultat je izuzetno elegantan kolač koji će oduševiti sve koji ga probaju.

Potrebni sastojci

Za podlogu:

  • integralni keksi
  • maslac

Za kremu:

  • krem sir
  • šećer
  • slatko vrhnje
  • mljevena želatina
  • voda
  • ekstrakt vanilije
  • džem od smokava

Dodatno:

  • svježe smokve
  • med

Kako se priprema

Najprije pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Zatim usitnite kekse, pomiješajte ih s otopljenim maslacem i utisnite smjesu u kalup. Podlogu stavite hladiti u hladnjak. Za kremu, miksajte krem sir i šećer dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim dodajte slatko vrhnje, džem, vaniliju, limunov sok i otopljenu želatinu.

Dobro izmiksajte i prelijte preko ohlađene podloge. Kolač stavite hladiti najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Prije posluživanja ukrasite svježim smokvama i prelijte medom po želji.

Detaljan recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.