Uskoro počinje Štrudlafest, ove godine stiže i Štrudla iz Chicaga

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu, nedaleko od Ozlja. Samo pola sata od Zagreba i sat od Rijeke smjestio se festival koji svake godine posjete tisuće ljudi. Ove godine Štrudlafest opet nudi sjajne okuse, ali i sjajne koncerte te brojne radionice za djecu i odrasle.

Na otvorenju nastupa Psihomodo Pop

Štrudlafest otvara se u petak, 6. rujna, kada vas očekuje koncert grupe Psihomodo Pop, koji su ovaj nastup prigodno nazvali "Ja volim samo (sebe) štrudle". Naravno, već prvi dan tu su i Štrudla by kayak i Štrudla step by step, ali i show zlatne ambasadorice Štrudlafesta - tete Marice.

Subota je rezervirana za natjecanje, pa se tako opet bira najbolja štrudla Hrvatske, a ove godine stiže i Štrudla iz Chicaga - show koji pripremaju Hrvati iz Amerike. Tu je i panoramska vožnja helikopterom iznad Štrudlafesta, što je novitet ove godine koji će zasigurno dati dodatni šarm najslađem festivalu.

Možete posjetiti i ranč sa škotskim govedima

Osim iz zraka, ovaj festival možete istraživati i biciklom, a tu su i brojne kreativne i gastro radionice koje će vas puno toga naučiti. Čeka vas i tradicionalni gastro kutak, a nikako nemojte propustiti ni ranč sa škotskim govedima, koji će vas zasigurno oduševiti.

Uz silne okuse koje ćete kušati, svakako nemojte zaboraviti svoje najmlađe odvesti na zip line, koji vam je i ove godine priredio HGSS, a tu su i radionice Aquatike te Nikola Tesla Experience Centra. Ove godine Štrudlafest ima i farmu od plastelina, gdje ćete imati priliku stvarati čuda vlastitim rukama.

Festival zatvara Toma akustičnim koncertom

Nedjelja je također rezervirana za brojne gastro radionice, a stiže i ekipa iz Austrije, koja će se predstaviti štrudlom iz Seebodena. KUD Vivodina upoznat će vas s domaćinstvom iz nekih davnih vremena, a ako želite dodatno obojiti cijeli ovaj događaj, tu je i facepainting. Festival će zatvoriti Toma, koji je za kraj pripremio akustični koncert.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.