U Splitu nastala zabrinutost zbog - krafni. Otkriveno zašto je okus drugačiji

Foto: Andrea Topić

U SPLITU je nastala zabrinutost oko krafni. Ne bilo kakvih krafni, krafni kod Mate.

Naime, mnogi su posljednjih dana uočili da se promijenilo čokoladno punjenje kultnih slastica o kojima Splićani već godinama pišu hvalospjeve. Matej Bajamić, sin vlasnika Mate, reagirao je na komentare i objasnio što se dogodilo. "Istina je da je čokolada promijenjena, jer se tvornica od koje je nabavljamo našla u problemima budući da je - poplavila. Trenutno smo našli najbližu zamjenu te se nadamo da će se najviše kroz dva tjedna sve vratiti na staro, ovo je samo privremeno rješenje", najavio je za Slobodnu Dalmaciju.

Dodao je i da će od spomenute tvornice, čim normalizira proizvodnju, nabaviti veće količine čokolade da im se ovakva situacija ne bi ponovila.

Napominje i da pekara nikad ne mijenja svoje proizvode ni njihove recepture, mada je bilo pokušaja. "Pokušao je to jedan dobavljač, ali nije urodilo plodom i neće nikada...", umiruje Matej Splićane željne starog okusa krafni kod Mate. Priznaje i da im teško pada čuti priče da su se njihove krafne promijenile.

"Nama je u normativu već duplo punjenje, nikad nikome od radnika nismo rekli da stavljaju manje čokolade... Svakako, ne štedimo. Druga je stvar ako kupac sam traži manju količinu nadjeva, onda ćemo mu izaći u susret", poručuje Bajamić.

Inače, i mi smo ove godine probali krafne kod Mate, a dojmove možete pročitati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.