Tajna savršene domaće juhe leži u ovom koraku, ne preskačite ga

Foto: Shutterstock

Nema ničeg boljeg od tanjura tople juhe, a dobra je vijest da ju je vrlo jednostavno pripremiti kod kuće. Bilo da preferirate gustu povrtnu juhu, krepki minestrone ili kremastu pileću juhu, postoji bezbroj recepata i varijacija za svaki ukus.

Ipak, svatko tko je pokušao skuhati juhu kod kuće zna da joj često nedostaje ona dubina okusa koju imaju kupovne verzije. Iako sol i papar mogu pomoći, kulinarski stručnjaci tvrde da se ne bismo trebali oslanjati samo na začine kako bismo postigli savršen okus, piše Mirror. Svi se slažu oko jednog sastojka koji svaku juhu podiže na višu razinu.

Temeljac je ključ svega

Connor Robson, glavni kuhar u modernom talijanskom restoranu Bar Gigi, otkriva tajnu dobre juhe: "Vrijeme, briga i pažnja. Osim toga, domaći temeljac je okosnica svake dobre juhe." Prema njegovim riječima, brzi recepti jednostavno ne mogu rezultirati juhom bogatog okusa. Ipak, za pripremu ukusne baze ne treba vam mnogo sastojaka.

>> Konačno je zahladilo i radimo ove juhe o kojima sanjamo cijelo ljeto

"Možete kupiti dobar gotov temeljac, ali ja radije radim svoj. To je sjajan način da iskoristite ostatke i otpatke od povrća, i znači da se ništa ne baca", objasnio je. Recept za povrtni temeljac pronađite ovdje, a recept za temeljac od kostiju je ovdje.

Prema kuharu Nicku Vadaszu baze za juhu ne rade se samo od klasičnog korjenastog povrća. Iako su luk, celer i mrkva siguran odabir, on predlaže i korištenje fermentiranog povrća. "Kiseli kupus i kimchi čine čuda. Odlični su za postizanje dubine okusa i kiselosti te daju potrebnu snagu, pogotovo kada nemate dobar temeljac pri ruci", rekao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.