Svi su ludi za ovom ledenom kavom. Imamo super recept koji možete iskopirati

Foto: PR

Sadržaj nastao u suradnji s: Nespresso Hrvatska

HRVATI i kava – snažna je to prijateljska priča stara desetljećima, ako ne i stoljećima. Poznato je da kod nas kava nije samo piće, već dio svakodnevice, društvenog života i kulture. No, kad temperature dosegnu vrhunac ljeti, čak i najzagriženiji ljubitelji espressa i "kave s mlijekom" traže osvježenje u ledenoj verziji ovog napitka.

Ovakav potez nikoga ne iznenađuje jer ledena kava pruža osvježenje koje žudimo u ljetnim mjesecima, a priznajmo, i potrebno nam je. Hladan gutljaj dođe kao spas jer daje ugodni val hlađenja u kombinaciji leda i kave. 

Osim što osvježava, ovo piće je kao stvoreno za kreativno eksperimentiranje s bezbroj varijacija koje dokazuju zašto je toliko popularno u svijetu. Okusom je blago zbog niske temperature pa dodaci poput sirupa, začina, mlijeka, biljnih ili slatkih mrvica stvaraju uvijek zanimljiv spoj.

Bilo da ste tip koji voli suptilnu slatkoću vanilije ili egzotični okus nešto drugačijih začina, za dobru ledenu kavu više ne moramo istraživati po Googleu recenzije i fotografije okolnih kafića, već ju možemo pripremiti kod kuće. Saznali smo kako i pronašli ukusnu ljetnu varijantu koja će vas oduševiti.

Golden Sunrise Delight - ledeni napitak koji evocira Mediteran

Nespresso je lansirao ljetnu kolekciju aparata za kavu i limitiranu kolekciju posebno osmišljenih kava koje su idealne za uživanje i pripremu s ledom. Kolekcija Nezaboravno mediteransko ljeto je inspirirana mediteranskim stilom života i gurmanskim destinacijama, poput Francuske rivijere, grčkih otoka i Jadrana. Kolekcija uključuje vibrantne kapsule koje su nastale u suradnji sa stručnjacima na Institutu za boje Pantone, a ključne nijanse su ljetne Mandarin Orange, Habanero Gold, Muskmelon, Aquarelle i Blue Lolite

Foto: PR

Ovim bojama Nespresso želi evocirati dozu mediteranskog ugođaja za sve one koji ovog ljeta budu uživali u hladnim kavama. A da bi to postala zbilja, limitirana serija kava kreće s Vertuo Sunny Almond Vanilla Over Ice kapsulama. Uz Vertuo aparate, koji, za razliku od Original linije ovog brenda, uz pomoć inovativne tehnologije kreiraju širu paletu kava uz trenutno sedam različitih duljina kave. 

Bilo da želite kratku, intenzivnu kavu ili dugu, osvježavajuću verziju, Vertuo sustav pokriva razne potrebe ljubitelja premium kava jer imaju različite profile i mogućnosti prilagodbe pri pravljenju kava. 

Jedan od najzanimljivijih recepata koji dolazi s ovom kolekcijom je Golden Sunrise Delight. Ovaj napitak kombinira med, bademe i vaniliju u kremastoj, osvježavajućoj formi, koja će vas mirisom i izgledom teleportirati na mediteransku obalu.

Koliko je ovaj recept ukusan i jednostavan za napraviti pokazala je i poznata modna blogerica Ana Bacinger na svom Instagramu, ujedno i Nespresso ambasadorica.

Za pripremu ove ukusne ledene kave kod kuće, Nespresso nudi posebne dodatke, kao što su Barista Recipe čaša i Aeroccino, uređaj za pripremu mliječne pjene koji dolazi s Nespresso aparatima ili se može kupiti zasebno. 

U malu Barista Recipe čašu stavite dvije kocke leda i dodajte 10 grama meda. Ova kombinacija pruža dobru osnovu da se kasnije izbalansira hladna pjena i aromatična kava. U Aeroccino (op.a. pjenjač za mlijeko) ulijte 120 ml hladnog mlijeka s 1.5 posto mliječne masti i pritisnite tipku za hladnu pjenu. Kada je pjena spremna, pažljivo je ulijte u čašu preko leda i meda, ostavljajući malo mjesta na vrhu za kavu iz kapsule.

Zatim u Vertuo aparat ubacite kapsulu Sunny Almond Vanilla Over Ice od 80 ml i ulijte je u čašu s ostatkom.

Ova bogata ledena kava odlično će se stopiti s hladnom pjenom i medenom bazom, stvarajući bogate slojeve okusa. Kao završni dodir, dodajte narezane komadiće badema, koricu limuna na vrh, a po potrebi i malo meda za dodatnu slatkoću.

Bilo da ga pijete ujutro za energičan početak dana ili poslijepodne kao osvježavajuću poslasticu, ovaj recept podsjeća na pravo gourmet iskustvo u obliku ledenog osvježenja. Sve ostale recepte možete potražiti na Nespresso webu.

U kolekciju Nezaboravno mediteransko ljeto, u seriji aparata i dodataka koji su ukrašeni Pantone bojama, spadaju i Vertuo Pop i Essenza Mini aparati u limitiranoj boji Mandarin Orange, tako da iskustvo kave u potpunosti odgovara ljetnom osjećaju koje pruža mediteransko podneblje.

Dodatno je i linija pjenilica za mlijeko Aeroccino 3 ovog ljeta dobila novog člana obitelji u boji Mandarin Orange, a tu su i limitirane šalice za kavu Nespresso x Pantone u koje spadaju putne šalice, posude za hladnu kavu i kalupi za led. 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Nespresso Hrvatska u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.