NAJVIŠE volimo one recepte s kojima "kliknemo" čim ih vidimo. Obično su to jednostavna jela, koja su nam najčešće i najukusnija, a tijekom tjedna nam je važno pripremati obroke koji čuvaju vrijeme.
Polpete od puretine i povrća su jedno baš takvo jelo. Zapravo, toliko su nam fine da bismo im oprostili i da se malo duže pripremaju. Ipak, sve je gotovo u nešto više od pola sata, a u njima možete iskoristiti i neko drugo povrće koje imate kod kuće, a možete raditi i s mljevenom piletinom. Ono što volimo kod ovih polpeta je to što se pripremaju u pećnici, pa su time i odličan obrok bez dodatnih masnoća - pečenja u dubokom ulju.
Nama su jedno od omiljenih jela za brzi ručak u uredu, ali i kod kuće, a kombiniramo ih s nekom bogatom salatom.
Potrebni sastojci
Evo što će vam sve biti potrebno.
- mljevena puretina
- tikvice
- mrkva
- jaje
- krušne mrvice
- sol, papar, crvena paprika, češnjak
Kako se pripremaju
Prvo naribajte tikvice, posolite i pustite da kratko odstoje. Nakon što su se ocijedile dodajte im naribanu mrkvu, meso, jaje i začine. Sve dobro izmiješajte, oblikujte polpete i uvaljajte ih u krušne mrvice. Posložite ih na lim za pečenje i ispecite.
Recept s točnim mjerama i uputama je ovdje.