NEKI im se vesele, a neki se još oporavljaju od prošloljetnih temperatura - ponovno nam stižu vrućine. Možda još ne one ekstremne, ali očekuje nas tjedan s temperaturama do 30 stupnjeva. Svakako ćemo tome prilagoditi i jelovnik, jer ovo su dani kada se nikome ne stoji dugo pokraj štednjaka. Ipak, trebamo jesti kuhano i ukusno, pa smo pripremili nekoliko odličnih jela za koja će vam trebati tek 20 minuta.
Njoki su uvijek dobar izbor za brza jela, a s umakom uvijek možete improvizirati i biti kreativni. Ovaj put možete ga pripremiti na bazi umaka od rajčice, uz povrće, slaninu i kobasicu. Zapravo, što god imate u hladnjaku - iskombinirajte. Recept je ovdje.
Vječni klasik, ali i jedan od prvih izbora kada smo ograničeni s vremenom za pripremu jela. Ujedno je ovo i jedno od zasitnijih jela, a zaista ga vole svi. Evo kako ga radimo - recept je ovdje.
Popečci od tikvica su jedno od onih jela koja s tanjura nestaju brzinom munje. Isto tako se brzo pripremaju, a sve što zapravo trebate jest naribati tikvice, spojiti ih s nekoliko sastojaka i napraviti smjesu koju ćete ispeći. Mi ih obožavamo, a najjednostavnije ih radimo ovako.
Za ovu osvježavajuću salatu trebat će vam tjestenina, piletina, jaja, cherry rajčice i jogurt. Naravno, i ovdje možete improvizirati i "počistiti" namirnice iz hladnjaka, a sve je gotovo u 20 minuta. Odličan obrok i za nositi na posao - evo recepta.
Uvijek vas podsjećamo na tortilje kao jednostavno jelo koje svaki put možete pripremati drugačije. Ovisno o vremenu i sastojcima, pripremite ih s mljevenim mesom ili ostacima piletine od dana prije, s povrćem koje imate ili tunom iz konzerve. Izbor je na vama, a tortilje će vas itekako najesti. Evo recepta za one s tunom.