STIŽE nam sezona jabuka, a s njom i neodoljivi mirisi i okusi koji prizivaju domaće, starinske slastice. Bilo da ih više volite svježe ubrane, pečene ili u finim nadjevima, jabuke su neizostavan sastojak starih, provjereno dobrih slastica koje griju dušu.
Njihova svestranost i svježina podsjećaju nas na bakine recepte i obiteljska okupljanja, a upravo sada pravo je vrijeme da ih ponovno unesemo u svoju kuhinju i iskoristimo u receptima. Upravo ove slastice radit ćemo cijelu jesen - nema tko ih ne voli.
Neobična pita za koju ne trebate mijesiti prhko tijesto pa je idealna za one dane kada vam se jede pita od jabuka, a nemate previše vremena. Ovdje saznajte kako ju napraviti.
Štrudla od jabuka zasigurno je jedan od recepata koji mirišu na djetinjstvo. Po želji u nadjev od jabuka možete dodati i grožđice ili orašaste plodove, a cijeli recept pronađite ovdje.
Pravi starinski recept za neodoljivu pitu od jabuka koja se topi u ustima i miriše na djetinjstvo pronađite ovdje. Ispunite si kuću mirisom cimeta koji, uz sočne jabuke i prhko tijesto, zove na bezbrižno druženje uz šalicu čaja ili kave.
Jogurt pita je uvijek popularna starinska slastica, a ovaj put dolazi s dodatkom jabuka. I u ovoj kombinaciji će vam se sigurno svidjeti, a cijeli recept pronađite ovdje.
Okus i miris ovog kolača sjetit će vas na slastice kakve su često pripremale naše bake, a glavni sastojak je - rogač. Jabuke će ovom kolaču dati sočnost, a umjesto cimeta možete koristiti i začin za medenjake. Recept je ovdje.