Sezona jagoda polako završava, evo kako ih iskoristiti sada kada su najslađe

Foto: Hana Kajari/Index

LJETO nam se približava, a s njim i kraj sezone jednog od najomiljenijih plodova - jagoda. U ovom trenutku su najslađe, najmirisnije i najbolje za konzumaciju, zato ih iskoristite dok ih još ima u izobilju. Osim što ih možete jesti same, bez ičega, eventualno uz dodatak šlaga ili šećera, postoji mnogo kreativnih načina da ih uključite u svoje obroke.

1. Jagode za doručak

Jagode možete uključiti u svoj doručak tako da ih dodate u zdjelu s grčkim jogurtom i granolom ili pak u kombinaciji sa zobenim pahuljicama. Od njih možete napraviti i ukusan i zdrav smoothie - ovdje pronađite recept za smoothie sa zobenim pahuljicama i jagodama.

2. Domaći džem ili slatko od jagoda

Ako imate veću količinu jagoda, pretvorite ih u džem ili slatko od jagoda. Na taj ih način možete sačuvati i uživati u njihovom okusu i tijekom zime. Ovdje je recept za džem od jagoda, a ovdje za slatko od jagoda.

3. Jagode u kolačima i desertima

Ispecite jednostavan kolač od sira i jagoda, tiramisu s jagodama ili pak cheesecake s jagodama. Opcija je bezbroj, a sada je savršeno vrijeme za napraviti ove kolače. Cijelu listu odličnih kolača pronađite ovdje.

4. Sorbet od jagoda

Od jagoda i još nekog drugog voća po želji možete napraviti i sorbet - osvježavajući desert idealan za visoke temperature. Sve što trebate jest blendirati sastojke i zamrznuti tu blendiranu smjesu, a cijeli recept pronađite ovdje.

5. Zamrzavanje za kasnije

Jagode se lako zamrzavaju - operite ih, očistite peteljke i stavite na pladanj u zamrzivač, pa kada se stvrdnu, prebacite ih u vrećice. Tako će vam uvijek biti pri ruci za smoothieje, zobene kaše ili kolače čak i kad im sezona prođe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.