OVO VAM sigurno zvuči poznato: otvorite hladnjak, a unutra svega par jaja, komadić sira, malo povrća koje je već vidjelo bolje dane... Nemate konkretan plan, a ni volje za odlazak u trgovinu, dok vrijeme za ručak već ozbiljno kuca na vrata.
Upravo tada na scenu stupaju jela iz kategorije "ručak iz ničega" - brzi, jednostavni i genijalni recepti koji spašavaju dan kad vam se čini da nemate što skuhati. Tajna je u improvizaciji, iskorištavanju ostataka i malo kulinarske maštovitosti. Donosimo vam ideje koje dokazuju da ništa vrlo lako može postati - nešto.
Tjesteninu uvijek imamo kod kuće, a možete joj dodati što god nađete u hladnjaku i od toga složiti kvalitetan obrok. Pomiješajte je s konzervom tune i malo pelata (kao ovdje), a ako u hladnjaku imate jogurt ili vrhnje i mlijeko, tjesteninu zapecite prema ovom receptu.
Ovo ukusno jelo jednostavno je za pripremu, a najbolje je koristiti sezonsko povrće i što god nađete u hladnjaku - šunku, slaninu ili nasjeckane kobasice. Iskoristite sve što imate i stavite u fritaju, a cijeli recept pronađite ovdje.
Baš kao i tjesteninu, i rižu uvijek imamo kod kuće, a za brz i ukusan obrok rižu možete pomiješati s bilo kojim sastojkom koji nađete u hladnjaku. Dodajte joj malo povrća, sira i začina pa ste gotovi. Ako kod kuće imate gljive, napravite slastan rižoto s gljivama, a cijeli recept pronađite ovdje.
Ovdje pronađite četiri jednostavna recepta za tortilju od sastojaka koje ćete uvijek naći u svom hladnjaku ili smočnici. Sastojke uvijek možete prilagoditi onome što u tom trenutku nađete u svom hladnjaku i tako stvoriti jednostavan, a opet zasitan obrok.
Kada ne znate što skuhati, a u hladnjaku imate hrpu povrća koje ne znate kako iskoristiti, izblendajte ga i od njega napravite krem-juhu. Ovdje pronađite recept za krem-juhu od paprike, no krem-juhu možete napraviti od bilo kojeg povrća koje vam dođe pod ruku - poriluka, brokule, cvjetače, rajčice...