AKO i vi blagdane volite iskoristiti za kulinarsko eksperimentiranje i pripremu jela koja izgledaju kao mali umjetnički projekt – imamo odličnu ideju za vas. Na TikToku smo naišli na pregršt uskrsnih recepata, ali posebno nas je oduševio jedan s kuhanim jajima koja izgledaju kao slatki, mali pilići.
Ovo je nešto što možete raditi i s djecom koja će sigurno uživati dekorirati jaja kako bi što više nalikovala stvarnim pilićima.
Inače, radi se o još jednoj varijanti popularnih američkih "deviled eggs". Deviled eggs (kod nas poznate kao punjena jaja ili jaja punjena kremom) su klasično predjelo koje se sastoji od tvrdo kuhanih jaja koja se prerežu na pola, a žumanjci se izvade, pomiješaju s raznim sastojcima i vrate u bjelanjke kao punjenje.
Riječ "deviled" u kulinarstvu se koristi još od 18. stoljeća i označava jela koja su začinjena, pikantna ili imaju "žestok" okus – najčešće zbog senfa, papra, ljutih umaka ili drugih začina.
@champagneangofficial These Deviled Egg Chicks are the perfect addition to your Easter table! 🐣✨🥚 Here’s how to make them: 🐣 Slice a small piece off the base of 6 hard-boiled eggs so they stand upright. Cut off the top third and remove the yolks. 🐣 Mix the yolks with 3 tbsp mayo, 3/4 tsp Dijon, a pinch of garlic powder & salt. Mash until smooth. 🐣 Pipe the yolk mixture back into the egg whites and replace the tops. 🐣 Add black peppercorns for eyes & a tiny carrot triangle for the beak. Simple, festive, and delicious. Tag someone who would love these! ⬇️ #eastersnacks #springrecipes #easterbrunch #easter2025 #deviledeggs #easterrecipeideas #foodtrends #quickbites #simpleeats ♬ Bridgerton (Wildest Dreams) - The Theme System
Autorica je ispod objave ukratko i opisala pripremu. Tvrdo skuhahte šest jaja, pa odrežite mali dio donjeg dijela kako bi mogla stajati uspravno. Odrežite gonju trećinu svakog jajeta i pažljivo izvadite žumanjke.
Pomiješajte žumanjke s 3 žlice majoneze, 3/4 žlice dijon senfa, prstohvatom češnjaka u prahu i malo soli. Zgnječite dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesu žumanjaka stavite natrag u bjelanjke uz pomoć vrećice za ukrašavanje ili žličice, pa vratite "kapice" od jaja na vrh. Za oči upotrijebite zrna crnog papra, a za kljun mali trokut od mrkve