Prošlo je 30 godina od prve epizode Prijatelja, sjećate li se ovih Monicinih keksića?

Foto: Shutterstock

ZA SREĆU je povremeno potrebno priuštiti si comfort food, odnosno - "utješnu" hranu koja nam pruža veselje i ugodu, a u pravoj smo sezoni za takve male trenutke. Najbolji primjer za to su domaći keksi u kojima uživanje počinje još od prvih koraka pripreme. Kako je ona jednostavna, možete ih raditi i u dvoje, s članovima obitelji, djecom ili nekom drugom dragom osobom i pritom se dobro zabaviti i možda naučiti nešto novo. 

Budući da je i trideseta godišnjica serije Prijatelji, prisjetili smo se čokoladnih keksa koje je Monica pokušavala ispeći prema tajnom receptu Phoebeine bake, no recept je zapravo bio s poleđine pakiranja čokoladnih mrvica. Povodom ove godišnjice prisjetili smo se i 30 najboljih sitcoma svih vremena te u anketi možete glasati za svoj najdraži. 

Keksi s maslacem, poznatiji pod nazivom chocolate chip cookies, mogu potrajati i tjedan dana. Kada pronađete pravi recept za mekane i sočne kekse, radit ćete ih tijekom cijele godine. U nastavku smo izdvojili nekoliko nama omiljenih. 

Mali savjeti za pripremu: 

  • dodajte jedno po jedno jaje i dobro ih istucite kako bi keksi bili meki i dobili volumen
  • koristite metalnu žlicu za sladoled kao mjeru za kekse
  • ostavite nekoliko centimetara prostora između keksa, raširit će se tijekom pečenja
  • vrijeme pečenja je ključno: pecite ih točno u minutu, ne dulje, kako ne bi bili tvrdi i suhi

1. Keksi iz Prijatelja

Ovo je recept za kekse koje je Monica iz Prijatelja pokušavala ispeći po "tajnom" receptu Phoebeine bake, a zapravo se radilo o receptu s poleđine pakiranja Nestle čokoladnih mrvica. Radi se o standardnom receptu za kekse s čokoladom, a prema našem iskustvu - svaki put ispadnu odlični. Evo recepta. 

2. Krašuljci

Recept naše čitateljice koja je navela da su joj ovo omiljeni keksi s komadićima čokolade, a obožava ih uz čašu mlijeka. Moramo dodati i da im je vrijeme pripreme 5 minuta, a vrijeme pečenja 14 minuta. Isprobajte recept

3. Chocolate chip cookies s brusnicama

Još jedan standardni recept za kekse s komadićima čokolade, a obogaćen je sušenim brusnicama koje im daju voćnu kiselost. Gotovi su u pola sata te svakako vrijedi isprobati i ovaj recept

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.