Probali smo baš sve s ljetnog Fuliranja, evo što se nudi i kako se kreću cijene

Foto: Leona Teodorović/Index

NA TRGU Josipa Jurja Strossmayera otvoreno je Fuliranje Summer Sunset, mini-verzija legendarnog zimskog Fuliranja i jedini ljetni gradski festival koji na deset kućica okuplja vrhunsku ekipu domaćih chefova i koktel majstora, a traje sve do nedjelje, 6. srpnja.

Već drugu godinu zaredom okuplja neka od najvećih imena hrvatske gastro scene - na kućicama hranu pripremaju chef Mario Mihelj, član žirija MasterChefa, omiljeni splitski chef Ivan Pažanin, chef Ivan Temšić iz Noela, prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, kao i najtalentiraniji mladi pastry chef Juraj Klepić. 

Ljetno Fuliranje posjetili smo već prvog dana i provjerili što se sve nudi i kakve su cijene - u nastavku donosimo cijeli vodič.

Foto: Nindža

1. Makamana

Na kućici Makamana kuha chef Mauro Renje, a u ponudi imaju tri jela - flat bread s piletinom i chipotle majonezom za 11 eura, janjeću peku u panini sendviču za 13 eura te tri tacosa od tune za 11 eura. Nude i tri pića: Cherry Mojito, Ice Tea Punch i Garden Spritz za 9 eura.

Nas je oduševila tradicija s twistom, koja nam je jedno od najboljih jela s festivala - janjeća peka u panini sendviču. Riječ je o komadićima trgane janjetine koji su mekani i blago začinjeni, a nadopunjuju ih hrskavi krumpir čips i majoneza od luka, a sve to umotano je u topli i sočan panini natopljen temeljcem od janjetine.

2. Tres Tacos by Mario Mihelj

Ljubitelje meksičke hrane oduševit će tacosi s potpisom chefa Maria Mihelja. U ponudi ima tri okusa - Tex Mex Chicken s pilećim batkom i zabatkom za 10 eura, Crispy Shrimp s paniranim kozicama za 11 eura te Asado Beef s Asado ramstekom za 12 eura.

3. Chef's Burger by Ivan Pažanin

Pažaninovi burgeri oduševljavaju mediteranskom raskoši i sočnim domaćim mesom, a Pažanin i ovog puta u ponudi ima neke svoje klasike - Original Cheese sa sirom za 8.50 eura, Crispy Kapulu s džemom od luka i prženim lukom za 9 eura te Creamy Pomodoro s džemom od cherry rajčica za 9.50 eura, koji je naš favorit.

Uz burgere, u ponudi su i krumpirići - klasični za 4 eura te krumpirići s truffle majonezom i Grana Padano sirom za 5.50 eura.

4. Pastamisee

Iznova nas je osvojila i Pastamisee kućica koja donosi kremastu tjesteninu Cacio e pepe iz koluta sira i varijantu s tartufima. S njihovim se tjesteninama uvijek rado počastimo jer nas oduševljava njihova jednostavnost i odličan okus. Za Cacio e pepe verziju morat ćete izdvojiti 11 eura, dok tjestenina u siru s tartufima košta 12 eura.

5. Noel Street Food

Noel Street Food s potpisom chefa Ivana Temšića u ponudi ima tri jedinstvena jela, od kojih je svako priča za sebe. Mi smo probali fantastičnu Kokoš Parmigianu, pohanu piletinu s džemom od rajčica i cherry rajčicama za 12.50 eura. U ponudi su još Tuna Tatar Sando i Char Siu (glazirana svinjetina) za 13 eura te Spicy hobotnica za 14 eura.

6. Jellyfish in Space

Jellyfish in Space podsjetio nas je koliko su dobri njihovi bao bunsi, koje smo već imali priliku probati na Asian Street Food Festivalu. Naš favorit je Bao Buns Pork za 7 eura. U ponudi još imaju i Bao Buns Shrimp Surimi za 8 eura, kao i Rice cake s tuna tartarom i pulled porkom za 7 odnosno 9 eura.

7. Briocherie

Za snažne slane i slatke doživljaje pobrinuli su se na Briocherie kućici gdje nude slasne ćevape s kajmakom u brioche pecivu, koje smo prve kušali jer o njima maštamo još s Adventa. Porcija košta 7 eura, a nakon njih morali smo se zasladiti brioche pecivima punjenima Nutellom i sladoledom. U ponudi imaju dvije vrste, sa sladoledom od čokolade i sladoledom od vanilije, a obje varijante koštaju 6 eura i najbolja su slastica na ljetnom Fuliranju.

Na njihovoj ćete kućici još pronaći i sladoled od vanilije i čokolade za 4.50 eura, ledeni matcha latte za 4.80 eura te ledeni matcha latte s okusom jagode za 5.80 eura, a osvježiti se možete i Kultura kombuchom u tri okusa za 4 eura.

8. Gdje je Jura? by Klepić Juraj

I ovaj put je velika atrakcija festivala kućica Gdje je Jura? by Klepić Juraj. Omiljeni pastry chef donosi četiri inovativne slastice, među kojima se ističe Slice Ice, prvi sladoled u trakicama na domaćoj festivalskoj sceni. U ponudi su četiri okusa sladoleda, a koštaju između 7.50 i 9 eura.

Specijalno za ljetno Fuliranje Juraj je predstavio Ledeni vjetar s Dinare - na biskvitu se divno nadopunjuju kreme od vanilije i Ricotte, gel od limuna i limete, meringue i svježe voće, a ova slastica košta 8 eura i odlična je. Osim toga, tu su i pohani sladoled Fry Gelato za 8 eura te raskošni Cannolini Bombardini za 6.80 eura.

Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Datum: 30. lipnja - 6. srpnja 2025.
Radno vrijeme: pon-pet 12-00, sub-ned 11-00
Ulaz: besplatan

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.