Poznati dubrovački lokal ponovno otvoren nakon renovacije, imaju i neke novitete

Foto: Ane Cerjan

SMJEŠTEN u srcu povijesne jezgre Dubrovnika, restoran i bar Cele kultna je slastičarnica i nezaobilazna postaja generacija Dubrovčana, a sada je zasjao u novom ruhu i pod novim imenom - Pastry&Cuisine Atelier Cele.

Nedavna renovacija označila je novu fazu u razvoju ovog prostora, pomno osmišljenu kao odgovor na suvremene potrebe, ali s poštovanjem prema povijesti koju nosi. Obnova nije bila tek estetska promjena, bila je to prilika za stvaranje atmosfere koja će spojiti autentičnost lokalnog identiteta i najnovije svjetske trendove.

Novo izdanje popularnog lokala

Viziju prostora oblikovao je arhitekt Duje Kaliterna, čije se rješenje temelji na harmoniji tradicije i inovacije. Interijer karakteriziraju prirodni elementi poput toplog drva, autohtonog kamena i suptilnih detalja inspiriranih dubrovačkom arhitekturom, a svaki detalj pažljivo je osmišljen kako bi Cele zadržao svoju prepoznatljivost, ali i ponudio novo iskustvo - ugodno, estetski profinjeno i u potpunosti usklađeno s vremenom u kojem živimo.

"Cele je godinama bilo nezaobilazno mjesto za sve Dubrovčane stoga smatramo da prostor mora reflektirati tu jedinstvenu povijest, ali na suvremen način. Renovacija je proizašla iz želje da oživimo prostor i donesemo osvježenje koje je u skladu s globalnim trendovima, ali i s identitetom koji Cele nosi", poručio je vlasnik Tomislav Ivušić.

Osvježena i gastronomska ponuda

U skladu s novim identitetom prostora, osvježena je i gastronomska ponuda koja donosi harmoničan spoj inovacije i tradicije. Novi chef interpretira dubrovačku kuhinju kroz suvremenu prizmu, oslanjajući se na autentične sastojke lokalnog podneblja i jednostavne, ali dojmljivo pripremljene okuse. Jelovnik je promišljen, sezonski te nadahnut bogatom kulinarskom baštinom juga Hrvatske.

Slastičarski segment, po kojem je Cele poznat, zadržao je svoje važno mjesto u novoj viziji. Ručno rađene slastice, inspirirane starim recepturama, bit će prezentirane u elegantnoj vitrini koja je postala centralna točka prostora, a njezina suvremena forma naglašava estetsku vrijednost svake slastice.

Dodatno, svoju ponudu će proširiti bezglutenskim slasticama te uz popularnu matchu uvrstit će i mushroom kavu, odnosno kavu s gljivama koja je sve popularnija na hrvatskom tržištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.