PRVI ovogodišnji PLACe Market održan je prije dva tjedna na Dolcu, a iako se večerašnje zagrebačko izdanje zbog lošeg vremena otkazuje, ono splitsko i dalje je u planu. Naime, PLACe Market ove subote dolazi i u Split.
Nakon velikog uspjeha zagrebačkog izdanja projekt koji je vratio život na gradske tržnice dolazi u Split, gdje će se održavati od ove subote, 26. travnja, pa kroz sve iduće sunčane subote do 17. svibnja.
Mjesto radnje je stari splitski Pazar, tik uz same zidine Dioklecijanove palače, a ove subote početak je planiran od 18 sati, u nešto smanjenom obujmu zbog Dana žalosti. Već iduće subote kreće se ranije, od 17 sati.
Posjetitelji će moći probati svašta, od spize domaćih chefova do lokalnih delikatesa, a ove subote na Pazar stiže splitski Artičok sa chefom Stipom Šušnjarom i njihovim legendarnim fish hot dogom, zatim splitska Pigeria Gudin sa street foodom baziranim na svinji.
Dolazi i kultno Misto sa svojim tradicionalnim jelima, Uje oil var s pravom dalmatinskom ponudom te Medeni sa svojim novim sendvičima. Dolaze i gosti iz Zagreba koji vladaju Dolcem - viralni Spud Bud s punjenim krumpirima i Al Dente sa svojim tjesteninama u kolutu parmezana.
U idućim subotama na splitski će Pazar stići i Sexy Cow i Maka Maka, zatim Kužina i chef Toni Boban, kao i poznati chef Mario Mihelj sa svojom nadaleko poznatom paellom s kojom je osvojio i Zagreb. Najavljena su i gostovanja Noela, zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom te splitskog Zrna soli.