OSLIĆ je jedna od najpopularnijih bijelih riba u domaćoj kuhinji - cijenjen zbog svoje blage arome, pristupačne cijene i svestranosti u pripremi. Njegovo lagano meso idealno je za zdrave obroke, a zahvaljujući neutralnom okusu, sjajno se slaže s raznim začinima, povrćem i prilozima.
U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih i provjerenih recepata koji će vas inspirirati da ovu ribu još češće uvrstite u svoj jelovnik, počevši već od danas. Evo što sve možete pripremiti s oslićem.
Samim time što se priprema u pećnici umjesto na tavi, ovo je jelo prilično zdravo. Poslužite ga uz osvježavajuću salatu, a cijeli recept pronađite ovdje.
Riblja juha je super lagan ručak. Juhu ovaj put pripremamo s oslićem, bijelom pristupačnom morskom ribom koju mnogi vole. Recept je vrlo jednostavan (ovdje je), a glavno je da znate da juhu ne smijete prekuhati.
Specijalitet koji je nezaobilazan na engleskim ulicama možete pripremiti i kod kuće, a mi ćemo vam reći kako. Odaberite filete oslića, pripremite pivsko tijesto, ispržite i poslužite uz par kriški limuna i omiljeni umak. Recept je ovdje.
Zaželjeli ste se ribe, a nemate puno vremena? Ovdje pronađite recept za ručak iz jednog lonca, gotov u samo 30 minuta, a glavna namirnica je upravo oslić.
Domaći riblji štapići sadrže više ribe, više okusa i hrskaviji su od kupovnih. Zaista vrijede dodatnog truda, a kako ih napraviti saznajte ovdje.