Ovo su jedini hrvatski dobitnici tri zvjezdice na Great Taste Awardsu

Foto: Kapronca

NA LISTI najboljih prehrambenih proizvoda na svijetu po izboru londonskog Great Tastea našao se sirup od mente s imanja Kapronca Hrvatske, a osvojio je tri zvjezdice. Prijašnjih godina njihovi su sirupi već osvajali zvjezdice, i to bazga jednu, a malina dvije.

"Kapronca menta ušla je u odabrano društvo od samo 248 proizvoda od preko 14.000 prijavljenih koji su uspjeli osvojiti maksimalne 3 zvjezdice", zadovoljni su iz Kapronce.

Sirup od mente Kapronca je izrađen ručno, potpuno je prirodan, bez umjetnih sastojaka ili konzervansa. Idealan je za pripremu sokova s izvorskom ili gaziranom mineralnom vodom te uz pjenušac ili bijelo vino. Može se dodati u koktele Mojito i Hugo, kao i topli čaj. Može se pronaći u Konzumu, gdje bočica od 470 ml košta 6.19 eura.

"Svidjelo nam se ovo. To je potpuno osvježavajuće piće, a osjećali smo da se hlapljivom prirodom mente postupa stručno. Besprijekoran je kao proizvod", napisali su ocjenjivači o ovom sirupu od mente.

Par riječi o Great Tasteu

Great Taste je osnovan 1994. godine te se smatra jednim od najvećih i najcjenjenijih ocjenjivanja hrane metodom kušanja na slijepo. Great Taste ocjenjuje sve živo, od ribe i sireva do marmelade i - kombuche.

Iako su neki specijalizirani izbori cjenjeniji za pojedine proizvode poput sira ili čokolade, zvjezdice Great Tastea su prilično dobro jamstvo da ćete kupiti jako dobar proizvod. U ocjenjivanje su uključeni kritičari hrane, kuhari, ugostitelji, maloprodajni kupci, kuhari, proizvođači i pisci o hrani, novinari i utjecajne osobe na društvenim mrežama iz svijeta hrane i pića.

Tko još u Hrvatskoj ima nagrađene proizvode?

Dvije zvjezdice na ovom poznatom natjecanju dobili su i Gligora te Ekipa kombucha. Sirana Gligora je nagradu dobila za Paški sir (PPD), Paški sir (PPD) ekstra stari te Kozlar.

Na listi je i EKIPA Kombucha Classic, s osvojene dvije zvjezdice.

"Nježnog mirisa, lagano kiselkasta, ali i voćna, ova kombucha ima svijetao i svjetlucav izgled, s limun-žutom nijansom. Tu je svježa, citrusna aroma s natruhom živosti octa koja je istinski osvježavajuća. Pjenušavost je živahna, ali nije prenapadna. Kiselost je pogođena, s oštrim notama limuna. Ljepota je u jednostavnosti ove kombuche koja je pažljivo i vrlo dobro proizvedeno piće koje čisti nepce", napisali su ocjenjivači.

>> Hrvatska EKIPA kombucha osvojila dvije zvjezdice na Great Tasteu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.