KADA ne znamo što kuhati, uvijek odemo u Facebook grupu Index Recepti: Što ste danas kuhali? i pronađemo inspiraciju. Naši čitatelji tamo svakodnevno objavljuju slike jela s receptima, bilo da se radi o slanim jelima ili desertima i inspiriraju jedni druge što kuhati.
Tako smo danas naišli na fotografiju jela koje ne može biti jednostavnije, zasitnije i ukusnije, a radi se o zapečenoj tjestenini sa sirom naše čitateljice Adriane Drljo. Ona ju je poslužila uz svježe rajčice (vi možete uz salatu po želji), a najbolja stvar kod ovog jela jest da ga možete prilagoditi svom ukusu i u njega staviti što god želite.
Odlično je jelo i za dane kada u hladnjaku nađete neke sastojke pred istekom roka trajanja koje treba potrošiti, a sve što trebate je skuhati tjesteninu, pomiješati ju sa sastojcima po želji i zapeći u pećnici. U kratkom roku dobit ćete ukusan ručak za cijelu obitelj, a u nastavku donosimo nekoliko različitih verzija ovog popularnog jela koje radimo već danas.
Zapečenu tjesteninu najbolje je napraviti kada vam ostane tjestenine od nekog drugog jela dan ranije. Tada je možete zapeći s kombinacijom šunke, sira, kukuruza i tikvice koja uvijek uspije! Recept je ovdje.
Ovaj se recept prilično lako priprema, a konačni rezultat je iznimno ukusan. Tjesteninu pomiješajte s rajčicom i još nekoliko sastojaka, a cijeli recept pronađite ovdje.
Za one dane kada vam ponestane ideje što skuhati za ručak, ovdje pronađite recept za prejednostavnu zapečenu tjesteninu s tunom. Konzervu tune sigurno imate, kao i tjesteninu, a još samo par sastojaka trebat će vam za ovo genijalno jelo.
U ovom receptu možete se igrati, dodati omiljenu tjesteninu, sir ili još povrća, a možete ga poslužiti kao prilog ili cjeloviti obrok. Cijeli recept pronađite ovdje.
Svi obožavaju dobru zapečenu tjesteninu, a mi vam donosimo recept inspiriran francuskom juhom od luka. Ovaj zapečenac s tjesteninom, kremastim umakom s lukom i topljenim sirom Gruyère bit će vaš izbor za bilo koji dan u tjednu.