Kava koju Amerikanci trenutno naručuju na svakom koraku, a mi ju radimo kod kuće

Foto: Shutterstock

Kava s bundevom i začinima, poznatija pod nazivom Pumpkin Spice Latte, popularni je kremasti jesenski napitak koji je prepun mirisnih začina i, naravno, bundeve. Začine možete dozirati po želji i ukusu, a šećer možete zamijeniti medom ili javorovim sirupom.

Simbol jeseni u američkim kafeterijama

Ovaj napitak postao je svjetski fenomen početkom 2000-ih, kada ga je popularizirao američki lanac kafeterija Starbucks. Brzo je postao simbol jeseni, a njegova pojava na menijima označava neslužbeni početak sezone toplih napitaka, džempera i opadanja lišća. Iako je izvorno bio sezonska ponuda, njegova ogromna popularnost potaknula je bezbrojne varijacije u drugim kafićima, ali i verzije koje možete jednostavno pripremiti kod kuće.

Domaća verzija omogućuje vam potpunu kontrolu nad sastojcima. Možete prilagoditi količinu šećera, vrstu mlijeka i intenzitet začina kako biste stvorili svoju savršenu šalicu jesenskog užitka. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je ukusan i mirisan napitak koji će ispuniti vaš dom aromama cimeta, đumbira i klinčića.

Vrijeme pripreme je svega 10 minuta. Recept je vrlo jednostavan, a navedene količine dostatne su za dvije osobe.

Sastojci

  • mlijeko
  • pire od bundeve
  • šećer
  • ekstrakt vanilije
  • mljeveni cimet
  •  mljeveni đumbir
  • mljeveni klinčić
  •  muškatni oraščić
  • jaka kava
  • šlag za posluživanje

Priprema

U manji lonac dodajte mlijeko, pire od bundeve i šećer, pa zagrijte na srednje jakoj vatri. Pazite da mlijeko ne zavrije, već samo da bude dovoljno vruće.

Vruće mlijeko maknite s vatre i umiješajte ekstrakt vanilije, mješavinu začina i svježe pripremljenu jaku kavu. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.

Napitak podijelite u dvije šalice, ukrasite tučenim vrhnjem (šlagom) i po želji pospite s još malo mljevenog cimeta. Poslužite odmah dok je toplo.

Pogledajte originalni recept ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.