OVAJ kalup za kuglof košta 30 kuna, a može se iskoristiti za klasične kuglofe, ali i dizana tijesta poput orahnjače i makovnjače koja će u ovom obliku izgledati malo drukčije. Za Uskrs bilo što od toga možete ukrasiti glazurom pa je ukrasiti mini čokoladnim jajima, a u sredinu kuglofa naslagati pisanice.
Našli smo ga u Pepcu, a osim ovog velikog kalupa našli smo i ove manje promjera desetak centimetara koje možete koristiti za mini kuglofe ili kao kalup za palentu, rižu i slično. Taj manji košta 12 kuna.
U nastavku su recepti za koje će vam dobro doći ovaj veliki kalup, ali i mali ako poželite raditi mini verzije.
Ovaj kuglof mekan je i sočan, a još je bolji drugi dan. Ako koristite domaća jaja, bit će žut kao na slici. Recept je OVDJE.
Maka nema puno pa se ni oni koji nisu ludi za makom neće imati razloga buniti. A stvarni je fora kuglof, s zrncima maka malo drukčiji od klasičnih. OVDJE je recept.
Jednostavan, jeftin i brzo gotov. Može biti za svaki dan, a ako ga ukrasite s par cvjetića, posipate šećerom u prahu ili prelijete glazurom od bijele ili crne čokolade, postaje glavni na stolu. Recept možete pronaći OVDJE.
Možete je puniti i nadjevom za makovnjaču, a ovako oblikovana izgleda baš svečano, pa ovo može biti jedna od ideja što da ispečete za Uskrs. OVDJE je recept.
Ako isprobate bilo koji od ovih recepata, svakako fotkajte rezultat i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.