Ovaj jesenski sastojak vaše će brownieje učiniti još sočnijima i ukusnijima

Foto: Shutterstock

BROWNIEJI s bundevom savršen su spoj bogatog čokoladnog okusa i jesenskih začina. Klasični, sočni brownie dobiva novu dimenziju kada se na njega doda kremasti sloj od bundeve i sira, začinjen cimetom i muškatnim oraščićem. Rezultat je desert koji je istovremeno raskošan, topao i mirisan - pravi izbor za jesenske dane.

Ovaj recept spaja jednostavnost pripreme s efektnošću izgleda i okusa. Dva sloja - tamni čokoladni i narančasti bundevin - čine vizualno atraktivan kolač koji će oduševiti vaše goste. Osim toga, koristi se pire od pečene bundeve, koji ne samo da daje prirodnu slatkoću i mekoću, već i obogaćuje desert nutritivnim vrijednostima. Brownieji s bundevom odličan su način da uživate u sezoni bundeve na poseban i ukusan način, evo kako ih napraviti.

Potrebni sastojci

Ovaj kolač se radi od dvije smjese - čokoladne brownie smjese i smjese od bundeve - a za njih će vam trebati sljedeći sastojci:

  • tamna čokolada
  • maslac 
  • šećer
  • jaja
  • ekstrakt vanilije
  • glatko brašno
  • sol
  • bundeva
  • krem sir
  • cimet
  • muškatni oraščić. 

Kako ih napraviti

Pripremite pire od bundeve - bundevu prerežite, očistite od sjemenki i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C otprilike 40 minuta, odnosno dok potpuno ne omekša. Pečeno meso bundeve izvadite žlicom i izblendajte u glatki pire.

Sada pripremite brownie smjesu. Otopite tamnu čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj pećnici. U otopljenu smjesu umiješajte šećer, a zatim dodajte jaja, jedno po jedno. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije, glatko brašno i prstohvat soli pa sve dobro sjedinite.

Za kremu od bundeve, mikserom izradite krem sir, pripremljeni pire od bundeve i šećer. Dodajte jaje, cimet i muškatni oraščić te miješajte dok ne dobijete potpuno glatku kremu.

Kalup za pečenje namastite ili obložite papirom za pečenje. Na dno ravnomjerno rasporedite brownie smjesu, a preko nje pažljivo prelijte smjesu s bundevom. Želite li dobiti mramorni uzorak, vrhom noža ili vilicom lagano prođite kroz oba sloja.

Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 175 °C oko 40 minuta. Prije rezanja i posluživanja, pustite da se brownieji potpuno ohlade, a cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.