LINZERI su fini prhki keksići porijeklom iz Austrije, a i kod nas se obavezno rade za blagdane. Klasično se rade od tijesta s bademima ili lješnjacima, maslacem i šećerom, a pune se marmeladom (najčešće od maline ili ribizla). Gornji keks ima izrezani mali oblik (poput srca, zvjezdice ili kruga) tako da se vidi marmelada iz sredine.
Linzere uglavnom vežemo uz Božić, no može ih se napraviti i u uskrsnom ruhu, ako ih se izreže u obliku u obliku jaja, zečića, cvjetića ili pilića (ovisno o tome kakve sve modlice imate), s marmeladama jarkih boja.
Ove vesele, uskrsne linzere napravile su i neke naše čitateljice pa ih podijelile u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a ako ih i vi želite napraviti za Uskrs - još stignete.
Cijeli recept za linzere pronađite ovdje, a možete napraviti i prhke cvjetiće s marmeladom, koji su jednako prikladni za Uskrs - recept za njih pronađite ovdje.