Obalom Šolte kruži Mojito Man, misteriozni Talijan koji na brodiću slaže koktele

Foto: Instagram/mojitotimecroatia22

Bogatstvo naše obale samo je po sebi prirodna atrakcija - more, arhitektura, hrana, ljudi. No, šarm po kojemu smo najpoznatiji i koji oduševljava posjetioce diljem svijeta upravo je onaj koji donose ljudi, lokalci, oni čija autohtonost zapravo opisuje neki kraj i mjesto. 

Upravo je takav lokalac Matteo Mate Vailati, Talijan sa Šolte koji je sada već mnogima na moru poznat i kao Mojito Man. Matteo je svoj brodić organizirao kao pult za miksanje koktela u baru, gdje na improviziranoj polici drži pića, kantice sa svježom mentom koju pere u moru, kantu s limetama, posude s ledom, a ugradio je i držače za čaše u kojima priprema koktele.

Na bočnoj strani brodića napisano je "Mojito Time", ali i natpis "This is not a bar", iako je, sudeći prema zadovoljstvu "gostiju", ovaj brodić itekako dobar (i jedini) morski bar. Napisao je i "I take cards", aludirajući na mogućnost kartičnog plaćanja, no to je nešto što bi najbolje bilo provjeriti na licu mjesta - ako ga ulovite negdje između otočkih uvala. 

Prije mjesec dana na Instagramu je veselo najavio početak sezone, ali i to da nedjeljom koktel-brodić neće raditi. 

Prema objavama na društvenim mrežama, Šoltu obožava, a posebno činjenicu da ovaj sunčani otok bilježi čak 300 od 365 sunčanih dana u godini. Matteo svojom brodicom najčešće kruži oko uvale Nečujam, po mnogima najljepše uvale Šolte, a može ga se pronaći i u blizini Maslinice i olupine poznatog broda Kontesa. 

"Što je bolje od zgodnog muškarca u brodiću koji priprema koktele usred Jadranskog mora?", "Uspomena za cijeli život!", "Iduće godine dolazim u Hrvatsku!", komentiraju na društvenim mrežama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.