Noel otvara još jednu pekarnicu, burger barove i pizzeriju, Mandarić postao suvlasnik

Foto: Facebook/Noel

ZAGREBAČKI Noel za desetak dana otvara novu pekarnicu u Masarykovoj, a do proljeća bi trebali proraditi Noelovi burger barovi. Uz to, početkom ljeta Noel na Europskom trgu u Zagrebu planira otvoriti pizzeriju s vinskim barom i opsežnom listom koktela, kaže za Kamenicu Ivan Jug iz Noela, restorana kojem je od prije par dana suvlasnik i njihov relativno novi glavni chef Mario Mandarić. 

Inače, Noel je poznati zagrebački restoran i jedini restoran s Michelinovom zvjezdicom u gradu, a od jeseni ima novog glavnog kuhara Marija Mandarića. Dotadašnji glavni chef Bruno Vokal vratio se u dubrovački restoran 360. Mario Mandarić jedan je od najboljih mladih kuhara s impresivnom biografijom - tek su mu 32 godine, a već je radio u nekim od najboljih svjetskih restorana.

Mandarić je u Noelu od jeseni

Na Tajlandu je posjedovao vlastiti restoran, a radio je i u engleskom restoranu The Fat Duck Hestona Blumenthala, koji ima čak tri Michelinove zvjezdice. Zbog svog iznimnog uspjeha, ali i humanitarnog rada po kojemu je također poznat, Mandarić je uvršten na Forbesovu listu trideset najutjecajnijih ljudi u Europi ispod 30 godina.

"Suradnja s Noelom ovim je dobila svoj lijepi nastavak s obzirom na to da sam već bio glavni chef u Noelu Buje. Jako me veseli novi izazov u karijeri i iskustvo rada u jedinom restoranu u Zagrebu s Michelinovom zvjezdicom. Vjerujem da ćemo zajedničkim trudom nastaviti jednu sjajnu priču, u koju ću se potruditi uklopiti svoj prepoznatljiv stil kuhanja s Noelovim potpisom", izjavio je Mandarić kad se pridružio Noelu.

"Uzbuđeni smo zbog ovog novog poglavlja u Noelu! Nastavljamo u istom tempu, cijeli tim je na okupu, od servisa do bara na čelu s novim chefom Marijem Mandarićem, za kojeg vjerujemo da će našim gostima nastaviti pružati ultimativna gastronomska putovanja koja spajaju najfinije namirnice s inovativnim tehnikama, ali sa svježom perspektivom i novim tehnikama i načinima razmišljanjima", rekli tada su iz Noela, koji su 2016. osnovali sommelier Ivan Jug, chef Goran Kočiš i financijaš Jurica Novak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.