U SKLOPU naše "Retro kuhinje" na Index Receptima nalazi se i jedno jelo iz 1979. godine koje je navedeno kao specijalitet za Dan žena. Mi ga također znamo i kao jelo koje se pripremalo za svečanosti i nedjeljne ručkove, a zapravo je vrlo jednostavno.
Radi se o mesu u umaku od senfa, koji i danas često pripremamo - ako i nije "pravi" umak od senfa, senf kao sastojak rado dodajemo u jela. Kako se u jelu koristi govedina, treba joj nešto vremena da omekša. Nakon što meso odstoji u marinadi, priprema je kratka i sve zajedno je prilično jednostavno. Evo što će vam sve biti potrebno.
Pripremu mesa započnite dan ranije. Meso dobro posušite pa pripremite marinadu - pomiješajte senf, nasjeckani peršin i ulje. Premažite ga i ostavite u hladnjaku 24 sata. Potom ga zapecite na jakoj vatri pa ga pecite na srednjoj temperaturi i cijelo ga vrijeme prelijevajte vrelom masti.
Ocijedite sok od pečenja pa dodajte vrelu vodu i senf. Prokuhajte, a u drugoj posudi umutite brašno u malo vode i dodajte ga umaku. Na kraju začinite umak, dodajte šećer i sve dobro promiješajte. Poslužite uz pire krumpir i salatu.
Recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.