U DANIMA između Božića i Nove godine dobro je napraviti pauzu od mesa i kolača, pa smo vam sastavili kratku kolekciju s receptima za variva. Evo par ideja ako ne znate što danas kuhati.
Varivo od ječma pravi je klasik, a možete ga pripremiti u kombinaciji namirnica koja vam je najdraža. Recept je ovdje, a mi smo za pripremu koristili krumpir, grašak, mrkvu i dodatak suhe slanine.
Tradicionalno jelo slovenske regije Pohorje koje su nekoć pripremali seljaci i drvosječe kako bi mogli izdržati rad na hladnoći, a danas je simbol gostionica i skijališta ove regije. Napravite ga po ovom receptu.
Jelo koje nam miriše na djetinjstvo je jako jednostavno za pripremu. Grah i repa se kuhaju zajedno u jednom loncu uz dodatak suhog mesa po želji. Cijeli recept pronađite ovdje.
Omiljeno jelo iz djetinjstva koje će dobro doći u ovim danima, kada želimo pojesti nešto na žlicu. Svaka domaćica ima svoj recept za ovo jelo, a naš pronađite ovdje.
Prilično siromašno jelo, no ukusno i zasitno. Napravite ga za ručak kad se poželite odmoriti od mesa, a cijeli recept pronađite ovdje.