JESEN JE na Dolac stigla u svom najljepšem izdanju - s mirisima buče, kestena, vrganja i raskošnim gastro specijalitetima. PLACe Market, projekt koji je treću godinu zaredom osvojio srca Zagrepčana i brojnih turista, ulazi u svoju završnu fazu - listopad donosi posljednjih pet petaka druženja uz crvene suncobrane Dolca.
Svakog petka od 18 do 23:30 sata centar grada postaje najveći dnevni boravak i gurmanska destinacija, a na ovoj završnoj jesenskoj rundi očekuje nas pregršt noviteta i povrataka dragih favorita.
Vraća nam se sada već kultna purica s mlincima iz Vinkla, kao i legendarni skradinski rižoto iz Rougemarina, maštoviti sushi iz Cunamija te PETRUS by Tin Miletić koji će svojim jelima ponovno oduševljavati goste, a dolazi s juhom od vrganja, fish and chipsom te hobotnicom s bobom.
Prvi put pridružuje se i Cato Taqueria sa svojim autentičnim tacosima - Chicken Tinga tacos, Birria tacos te tacos s gljivama, a posebno iznenađenje donosi i gostovanje Tender Cocktail & Kitchen Cluba s jelima chefa Petra Tucmana koja spajaju jesenske namirnice s modernom gastronomijom.
Na meniju se nalaze delicije koje će zasigurno izazvati oduševljenje: pita kruh s ragoom od gljiva, glaziranim kestenima i plavim sirom, štrukle na kremi od muškatne tikve, praline od bučinih sjemenki i bučino ulje te Langoš s pilećom tikka masalom uz kozji jogurt, salatu od bilja i ukiseljeni luk.
Redovni ugostitelji PLACe Marketa također pripremaju sezonske poslastice: Makamana tako donosi nešto da se ugrijemo - gulaš od vrganja, Vedran Bošković je tu s jesenskim pizzama od biranih namirnica, Juraj Klepić sa svojim nezaobilaznim kolačima i churrosima, Darling & Shegrts uz bučnicu predstavljaju i hot dog od sabljarke, dok će Dante goste razmaziti pašticadom u bunsima i njokima od pršuta.
Tu su i Institut za burgere by Mate Janković sa svojim obožavanim smash burgerima, Al Dente s uvijek traženim tjesteninama u kolutu parmezana, Spud Bud sa svojim punjenim krumpirima i trenutno najpopularnijim street foodom u državi, Thai Thai sa svojim pad thaijem, Jellyfish in space sa svojim bunsima te Crofna s krafnama.
PLACe Market u protekle je tri sezone postao više od street food festivala - on je simbol urbane revitalizacije tržnice, mjesto susreta lokalne zajednice, gastronomska pozornica hrvatskih chefova i kulinarskih vizionara.
Uz slogan #petkomjedemonaplacu, Dolac se iz tjedna u tjedan pretvara u epicentar dobre hrane i još bolje atmosfere, a ovaj listopad posljednja je prilika u 2025. godini da doživite čaroliju PLACe Marketa.