Mnogi znaju za ovo "čudo od kolača". Oduvijek je hit, evo originalnog recepta

SIGURNI smo kako malo tko nije čuo za "čudo od čokolade", prvaka najjednostavnijih i najčokoladnijih kolača. Mi ga se sjećamo još iz srednjoškolskih dana, kao kolač koji smo još tada radili napamet. Jako je jednostavan, a oduševio je svakoga tko ga je probao. Savladat će ga i amateri i garantiramo, dobiti pohvale za ovo čokoladno čudo.

Radi se o raskošnom i intenzivno čokoladnom kolaču koji spaja sočni, čokoladni biskvit i kremu odnosno, čokoladni ganache. Kolač je intenzivniji od čiste čokolade, a vjerujte nam, trebat će vam samo mali komad da vas "digne". Evo recepta.

Potrebni sastojci

Za biskvit:

  • jaja
  • šećer
  • maslac
  • tamna čokolada
  • oštro brašno
  • prašak za pecivo

Za ganache:

  • slatko vrhnje
  • mliječna ili tamna čokolada

Kako se priprema

Za pripremu kolača prvo napravite biskvit: umutite žumanjke sa šećerom, dodajte rastopljeni maslac i čokoladu, zatim brašno s praškom za pecivo i na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite biskvit 20 minuta na 180°C. Za kremu zagrijte slatko vrhnje, čokoladu i šećer dok ne provri.

Pečeni biskvit izbockajte vilicom i prelijte toplom kremom (ganachem) dok je još vruć. Ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku, najbolje preko noći.

Detaljan recept nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.