Mladi krumpir podsjeća nas na djetinjstvo, ovako su ga pripremale naše bake

Foto: Hana Kajari/Index

NA TRŽNICI nas je neki dan dočekao prizor kojem je teško odoljeti - slasni, mladi krumpiri, s tankom, nježnom kožicom koji se prodaju po cijeni od 1 eura za kilogram. Mladi krumpir je prava sezonska poslastica, s okusom koji podsjeća na jednostavna, domaća jela iz djetinjstva. 

Njegova tekstura i blag okus idealni su za lagana ljetna jela, a priprema ne može biti jednostavnija, posebice onda kada ga pečemo u pećnici, sa svega par sastojaka koji mu daju bolji okus. Takav mladi krumpir iz pećnice najbolje je poslužiti uz pečeno meso i salatu i dobili ste fini, ljetni ručak koji baš svi obožavaju.

Potrebni sastojci

Kako biste izvukli maksimalan okus, ispecite ga u pećnici uz par dodataka. Za početak, odaberite one manje krumpire, a osim njih, trebat će vam i:

  • maslac
  • crveni luk
  • maslinovo ulje
  • sol
  • drugi začini po želji.

Kako ga pripremiti

Pećnicu upalite da se grije na 180 stupnjeva. Dobro operite krumpire i ne gulite ih, a lim za pečenje premažite s maslacem i po njemu poslažite mladi krumpir. Crveni luk narežite na trakice i rasporedite po krumpiru.

Prelijte maslinovim uljem, posolite i posipajte začinima po želji, primjerice grančicama svježeg ružmarina koje ste pomiješali s malo ulja da ne izgore.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Provjerite je li gotov - ako je iznutra mekan kada ga upiknete vilicom, spreman je za jelo. Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.