Melkior Bašić nam je otkrio kako napraviti trenutno najpopularniju tjesteninu

Foto: Instagram/melkiorbasic

TJESTENINA iz koluta sira, odnosno popularnije na društvenim mrežama nazivana Cheese Wheel Pasta, pravi je hit u svijetu. Rezultat je kremasta tjestenina s ne previše umaka, ali obavijena svilenkastim slojem rastopljenog sira, a sve kreće od jednog velikog koluta - sira.

Kako napraviti ovo naizgled majstorsko, ali ne toliko komplicirano jelo, objasnio nam je poznati domaći chef Melkior Bašić, kojeg smo imali prilike sresti na zagrebačkom Pizza Festivalu, koji se održava do 28. svibnja. Iako jelo nije zahtjevno, činjenica je da će vam trebati kolut sira pa je priprema ovog jela svakako skupa.

Postupak kako ga objašnjava chef Bašić

1. Veliki kolut sira zagrijava se dok ne postane mekan i podatan.
2. Kuhana tjestenina, poput fettuccinea, dodaje se u kolut sira.
3. Koristeći velike vilice ili lopatice, tjestenina se miješa sa sirom dopuštajući joj da upije okuse i prekrije se rastopljenim sirom.
4. Kada je tjestenina potpuno prekrivena sirom, pažljivo se prebacuje u posudu za posluživanje i oblikuje u uredan, kružni oblik.
5. Tjestenina se zatim posipa dodatnim sirom i/ili dodacima po želji.
6. Jelo se poslužuje odmah dok je sir još uvijek rastopljen i mekan.
7. Ovo jelo je prava poslastica za osjetila i sigurno će impresionirati sve ljubitelje hrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.