SMRZNUTA pizza često je spas u zadnji tren - brzo gotova, uvijek dostupna i dovoljno dobra za utažiti glad. No većina smrznutih pizza, koliko god privlačno izgledale na pakiranju, na kraju ispadne bljedunjavo, vodenasto i sve skupa - prilično dosadno jelo.
No to ne znači da smrznuta pizza nije dobra baza za izvrsno jelo. Uz nekoliko jednostavnih poteza i dodataka možete značajno poboljšati okus i teksturu smrznute pizze - i tako uživati u njoj kao u onoj domaćoj.
Na većini pakiranja stoji da smrznutu pizzu treba staviti u hladnu pećnicu i peći određeno vrijeme. To možda odgovara proizvođaču, ali ne i onima koji žele dobar rezultat. Evo kako možete postupiti bolje:
Većina smrznutih pizza ima svega malo: tanki sloj sira, nešto presuhe šunke i umak koji se jedva osjeti. Umjesto da dodate previše svega, birajte 2 do 3 kvalitetna sastojka koji će pojačati okus.
Prije pečenja možete dodati:
Nakon pečenja savršeno pristaju:
Ključ je u ravnoteži: pizza ne treba biti pretrpana. Cilj nije "više", nego "bolje".
Smrznuta pizza nije jelo koje će zadiviti goste, ali uz malo truda može postati dostojan obrok, a ponekad i bolji od onog što nude prosječne pizzerije iz dostave.
Samo nekoliko dodataka, prava temperatura i malo pažnje čine ogromnu razliku. Sljedeći put kad otvorite zamrzivač, nemojte razmišljati “ajde, bar nešto”. S pravim pristupom, to “nešto” može biti jako dobro.