Knedle sa slavonskim šljivama prikupile su stotinu lajkova na Fejsu, jasno je i zašto

Foto: Slava Hodak

SEZONA šljiva je pred nama, a osim preukusnih kolača koje od njih možete napraviti (ovdje su neki naši favoriti), tu su i nezaobilazne knedle sa šljivama koje ćemo sigurno raditi još puno puta. To je jelo koje nas vraća u djetinjstvo, kad bi kuhinjom zamirisalo tijesto kuhano u loncu i svježe pržene krušne mrvice.

Sada nas je na ovo jelo podsjetila naša čitateljica Slava Hodak, koja je hrpu domaćih, slavonskih šljiva odlučila iskoristiti upravo za pripremu ove slastice. U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je recept, ali i fotografije, koje su prikupile više od stotinu lajkova.

Potrebni sastojci

Iako se tijesto za knedle sa šljivama tradicionalno radi od krumpira, naša je čitateljica koristila sljedeće sastojke:

  • svježi sir
  • oštro brašno
  • griz
  • maslac
  • sol
  • vanilin šećer
  • šećer u prahu
  • jaja
  • šljive.

Kako ih napraviti

Sastojke za tijesto pomiješajte i rukom zamijesite tijesto pa ga ostavite u hladnjaku otprilike sat vremena. Tijesto razvaljajte i podijelite ga u 15 malih kvadratića od kojih ćete formirati knedle (otprilike, ovisno o veličini šljiva).

Iz šljiva izvadite košticu, stavite ih u tijesto i omotajte, a u nadjev možete staviti i žlicu šećera po želji. Knedle kuhajte 12 minuta i poslužite ih, a recept s točnim mjerama sastojaka pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.