Kanadski par proveo 14 dana u Hrvatskoj, a Hrvate šokirao način na koji jedu ćevape

Foto: Shutterstock

KANADSKI par Lily i Josh početkom su srpnja bili na putovanju kroz Hrvatsku, koje su dokumentirali na svom TikTok profilu. Prešli su Hrvatsku uzduž i poprijeko, od Đakova i Zagreba do Pule i Dubrovnika, a svoje su dojmove svakodnevno dijelili u videima, s posebnim naglaskom na hranu koju su jeli.

Već su prvi dan u Zagrebu uživali u mlincima koji su ih oduševili, a idućeg su dana odlučili probati i ćevape, koje su jeli uz čašu hrvatskog piva. Ipak, tu su naišli na brojne komentare nezadovoljnih Hrvata.

"Kako to brat jede ćevape?"

"Na stol su stigli ćevapi, nisam ih ni stigla snimiti jer smo odmah navalili na njih. Možda ne izgleda kao velika porcija, to je samo mljeveno meso oblikovano u male kobasice na lepinji, ali je preukusno i sjajno se slaže s hladnim pivom. Osim toga, izgledalo je kao da ovdje ima puno lokalaca, što je uvijek dobar znak", rekla je Lily u ovom videu.

@wpgeats Day 2/14 of our croatia tour! #croatia #traveltok #traveling #traveltiktok #travelvlog #travel ♬ original sound - Lily & Josh

No ono što je mnoge zasmetalo je način na koji je njezin suprug jeo ćevape. Naime, umjesto da ih jede nožem i vilicom ili prstima, kao svaki Hrvat, on je lepinju uzeo u ruke i ćevape u lepinji jeo kao burger.

"Kako to brat jede ćevape", "Ćevapi se ne jedu kao burger", "Grijeh je jesti ćevape kao burger", "To se u Hrvatskoj smatra zločinom", "Ćevapi se jedu jedan po jedan s komadićem lepinje i lukom", pišu joj u komentare, na što je ona odgovorila da sada to znaju, ali da im nitko nije pokazao kako bi se ćevapi trebali jesti.

Oduševio ih ajvar

Zatim su se uputili u Lekenik, nakon toga i u Našice, a putem su kupili i bočicu Coca-Cole, na kojoj im je zasmetao neodvojivi čep. Kada su stigli u Našice, i ovdje su htjeli probati ćevape koje su uzeli za van. Uz njih su dobili i, kako kaže, "umak od crvene paprike", odnosno ajvar, koji im je također bio preukusan.

@wpgeats Today we visited the village where Fiddler on the Roof was filmed! #croatia #traveltok #traveling #traveltiktok #travelvlog #travel #croatiatiktok #croatia🇭🇷 ♬ original sound - Lily & Josh

"Nakon što ste nas u prošlom videu prozvali zbog načina na koji smo jeli ćevape, ovog smo puta odlučili jesti ih na pravi način, tako da smo jeli male zalogaje i bilo je puno lakše za jesti", rekla je, dok je komad ćevapa s lepinjom umakala u ajvar.

Posjetili su i Đakovo, zatim su krenuli i put Pule, a na putu su stali, kako kaže "usred ničega" i jeli jedno od najboljih jela na ovom putovanju - svinjsko pečenje, pečeni krumpir i kiseli kupus. "Bilo je tako ukusno, meso je bilo mekano i prepuno okusa", rekla je i dodala da su za desert dobili hrvatske palačinke.

@wpgeats The heat exhausting finally got to me on day 7 🥵 #croatia #traveltok #traveling #traveltiktok #travelvlog #travel #croatia🇭🇷 ♬ original sound - Lily & Josh

Na svom su putovanju još posjetili i Plitvička jezera, Split, Hvar i Dubrovnik, a probali su i razna jela s morskim plodovima - od salate od hobotnice i tune do lignji i crnog rižota i sve im je bilo ukusno, a rekli su i da su u Splitu probali najbolji sladoled u životu - onaj od limuna i bosiljka.

@wpgeats Wear your watershoes!! #croatia #traveling #travelvlog #croatia🇭🇷 #dalmationcoast #croatiatravel #croatiatravel #croatiatraveldiaries #traveltour #realistictravel #traveltok #traveltiktok ♬ original sound - Lily & Josh
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.