Jeftin ručak za cijelu obitelj: Sočne riblje pljeskavice radit ćete još sto puta

Foto: Shutterstock

AKO tražite ideju za brz, jednostavan i povoljan obrok koji će oduševiti cijelu obitelj, riblje pljeskavice su pravi izbor. Priprema ne zahtijeva puno vremena ni sastojaka, a rezultat je sočno i hranjivo jelo koje će se svidjeti i odraslima i djeci. Idealne su za dane kada želite nešto ukusno, ali nemate volje ili vremena provoditi sate u kuhinji.

Ovo je posebno praktičan recept za petak, dan kada se često poseže za ribljim jelima, a vaše riblje pljeskavice možete poslužiti uz svježu salatu, krumpir ili lagani umak. Jednako su dobre i kao brzinska večera, a jednom kad ih probate, sigurno ćete ih pripremati barem jednom tjedno.

Potrebni sastojci

Za ove jednostavne riblje pljeskavice trebat će vam:

  • fileti oslića ili neke druge ribe
  • krumpir
  • crveni luk
  • češnjak
  • jaje
  • krušne mrvice
  • senf
  • origano
  • sol i papar.

Kako ih pripremiti

Ako ste kupili cijelu ribu, prvo je dobro očistite, a ako ste kupili filete, usitnite ih u blenderu ili nasjeckajte na sitno. Krumpir ogulite i skuhajte, a kada se ohladi, zgnječite ga u pire. Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno.

U zdjeli pomiješajte usitnjenu ribu, pire od krumpira, nasjeckani luk i češnjak, senf, origano, jaje, sol i papar. Dodajte krušne mrvice i sve dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još krušnih mrvica, a zatim s mokrim rukama oblikujte pljeskavice. Od ove smjese dobit ćete četiri veće ili osam manjih pljeskavica.

U tavi zagrijte ulje pa pljeskavice pržite na srednje jakoj vatri 4 do 5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Pljeskavice poslužite s limunom, svježim povrćem ili uz neki umak po želji, poput tartar umaka ili umaka od jogurta.

Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.