DOK NEKI vole razne kombinacije i okuse kava, od raznih lattea do ledenih kava, drugi ipak preferiraju jednostavnost pa si uvijek kuhaju crnu kavu i u nju dodaju malo mlijeka. Neki ju vole i malo "začiniti", a ako volite slatku kavu, osim šećera kavi možete dodati razne sirupe, pa i javorov sirup, piše The Kitchn.
Javorov sirup kavi daje suptilan, ali bogat okus koji podsjeća na maslac, vaniliju i karamelu. Njegove orašaste note stvaraju poseban okus, dodajući svakom gutljaju ugodnu složenost i dubinu.
Za početak, važno je ne pretjerati. Na šalicu kave dovoljna je samo polovica čajne žličice javorovog sirupa. Kušajte, pa po želji dodajte još. Zapamtite, javorov sirup zamjenjuje šećer, stoga nema potrebe za dodatnim zaslađivačima.
@yourcoffeedude Cinna Maple Iced Latte ☕️🍁 Recipe 👇🏽 . Recipe: - add 20 ml of maple syrup - add a 1/4 tsp of cinnamon - pour in a (single or double) shot of espresso - froth it ( the longer you frother the foamier it gets ; I did 1 min) - add ice - fill up your glass with your milk of choice . That’s it. Enjoy! 😁 . . . . . #maplelatte #maplecoffee #icedlatte #icedcoffee #coffeerecipe ♬ UP! - Forrest Frank & Connor Price
Ovaj se okus odlično slaže s jesenskim začinima. Prije nego što ga umiješate u kavu, pokušajte u sirup dodati prstohvat cimeta ili mješavine začina za pitu od bundeve (možete ju napraviti sami kod kuće, a ovdje je recept). Tako će se začini bolje otopiti i ravnomjerno rasporediti po napitku, stvarajući savršen jesenski doživljaj.