Influencer jede sirovu piletinu, nutricionistica nam je pojasnila zašto je to opasno

Foto: Instagram

NEMA tog izazova koji nismo vidjeli na društvenim mrežama, no ovaj posljednji nije nimalo bezazlen i vrlo je opasan po zdravlje, a potencijalno i smrtonosan.

Naime, influencer koji se krije iza profila Raw Meat Experiment, poznat samo po imenu John, svaki dan jede - sirovu piletinu. Napravio je pizzu od sirove piletine, jeo sirovu piletinu s rajčicom i sirom, a čak je i sirovu piletinu s brokulom pomiješao u smoothie.

Smrtonosni eksperiment

Prema njegovim riječima, planira nastaviti s ovim eksperimentom sve dok ga ne zaboli trbuh, no ovo nije prvi put da se okušao u ovakvom pothvatu. Prije dvije godine podijelio je slično iskustvo na svom YouTube kanalu - svaki je dan jeo sirovo meso, a odustao je nakon čak 200 dana.

@rawmeatexperiment

Hey everuone i didnt realize this got polular love u all and love science

♬ original sound - Raw Meat Guy

Ovakav bi eksperiment mogao imati ozbiljne, čak i smrtonosne posljedice, s čime se slažu mnogi stručnjaci i doktori koji upozoravaju da ovo nikako ne bismo smjeli raditi. Svatko od nas zna da sirovo meso nije sigurno za konzumaciju, a evo što o tome kaže domaća nutricionistica.

Riječ stručnjaka

"Piletina se u mnogim kućanstvima smatra jednom od glavnih namirnica i dobar je izvor proteina. No, pileće meso ima visok rizik od bakterijske kontaminacije i zato je važno meso dobro termički obraditi kako bi se uništile bakterije koje se prenose hranom", pojašnjava nam magistra nutricionizma Branka Bunić.

Ona dodaje i da unutarnja temperatura mesa mora biti 70 stupnjeva, a upozorava i da "sirovo pileće meso može biti zaraženo bakterijama Salmonelom ili Campylobacterom, koje mogu dovesti do infekcije crijevnog traka kod ljudi".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.