VOLIMO isprobavati nove deserte, a posebno kada su brzi, jednostavni i sastojcima prilagođeni sezoni. Tako smo ovaj put naišli na recept za brzi kuglof s mrkvom i orasima, za koji vam je potrebno pola sata vremena.
Inače, kuglofi potječu iz srednje Europe, najviše ih se povezuje s njemačkom i austrijskom kuhinjom. Danas mnoge zemlje imaju neke svoje varijante kuglofa, a neki su i u slanim varijantama - poput talijanskog ciambellonea. Često se priprema na blagdane ili kao jednostavan kolač uz čaj ili kavu.
Evo što će vam sve biti potrebno za ovaj kuglof.
Priprema ne može biti jednostavnija: Umutite jaja i sve ostale sastojke, a mutiti ih možete špatulom - nije potreban mikser. Smjesu izlijte u kalup za kuglof i ispecite. Pečeni kuglof ostavite da se prohladi pa ga pospite šećerom u prahu.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje i iskušajte se u pripremi zaista najjednostavnijeg kuglofa.