Gulaš od krumpira - jelo za koje će vam trebati tek nešto više od jednog eura

Foto: Shutterstock

GULAŠ ne mora biti s mesom, a ovaj od krumpira svidjet će se i vegetarijancima. Ne može biti jednostavniji i vrlo je brzo gotov, a i jeftin.

Gulaš za manje od dva eura

Sveukupno, ovaj će vas gulaš koštati 1.20 eura, a u konačnu cijenu nismo uračunali peršin, sol i papar. Za količinu koja je dovoljna za četiri osobe bit će vam potrebni ovi sastojci:

  • 1 luk
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 krumpira
  • 2 mrkve
  • 50 g graška
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 1 povrtna kocka
  • 1 žlica mljevene crvene paprike
  • 1 žličica suhog peršina
  • soli i papra po želji

Jedna glavica luka teži otprilike 90 grama pa ćete za nju izdvojiti 8 eurocenti (kilogram luka je 0.89 eura), a za 2 žlice maslinovog ulja izdvojit ćete 0.12 eura (jedna litra je 12.98 eura). Kilogram krumpira košta 0.69 eura, pa ćete za 600 g, koliko otprilike teži šest krumpira, izdvojiti 0.41 euro, a kilogram mrkve je 0.89 eura, pa ćete za dvije mrkve morati izdvojiti 0.21 euro.

Kilogram graška je 1.29 eura, a 50 g, koliko vam je potrebno za ovaj recept, košta 6 eurocenti. Litra pasirane rajčice košta 2.18 eura pa ćete za 100 ml izdvojiti 0.21 euro. Povrtna kocka koštat će vas 7 eurocenti (kilogram je 7.27 eura), a žlica mljevene crvene paprike 4 eurocenta (kilogram je 8 eura).

Recept za gulaš od krumpira

Za početak pripremite povrće - luk i mrkvu nasjeckajte na sitne kockice, a krumpir na krupnije kocke. U lonac ulijte ulje, dodajte luk te ga pirjajte dok ne omekša. Potom dodajte krumpir i kuhajte jednu-dvije pa dodajte mrkvu, grašak i začine.

Nakon dvije minute dodajte i rajčicu. Dolijte vode toliko da prekrijete krumpir, a zatim i povrtnu kocku. Na srednjoj vatri u poklopljenom loncu kuhajte oko pola sata. Po potrebi dodajte vode kako vam gulaš ne bi zagorio. Poslužite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.