KADA je vani kišovito i hladno, jedino što nam se jede je neko fino jelo na žlicu, a tu na red dolazi gulaš - onaj pravi, gusti, mirisni gulaš koji se polako krčka na štednjaku. Nema boljeg načina da se ugrijete nego uz jelo na žlicu, a gulaš je klasik s kojim nikada ne možete pogriješiti. U nastavku donosim nekoliko recepata za gulaš koji su idealni za ove kišne dane, jer ako nas već vrijeme ne mazi, neka to barem učini ručak.
Ovaj topli gulaš iz pećnice s govedinom, krumpirom, mrkvom i graškom savršen je za hladne dane. Kombinacija začina istaknut će slatkoću mrkve, a meso će zbog duge pripreme u pećnici ostati sočno i mekano. Cijeli recept je ovdje.
Gulaš od krumpira brzo se sprema i super je izbor za ručak za hladne dane - ako ga radite po ovom receptu, skuhat će se za otprilike pola sata.
Za dobar slavonski gulaš potreban vam je dobar komad mesa, povrće i začini. Dobit ćete ukusno i toplo jelo na žlicu koje prija tijekom cijele godine, a cijeli recept pronađite ovdje.
Vinski gulaš je jedno od najpopularnijih jela na žlicu, a zaista ga nije teško pripremiti. Trebat će vam samo sat vremena i nekoliko sastojaka, a rezultat je savršen ručak koji možete i zamrznuti pa podgrijati neki drugi dan. Recept je ovdje.
Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha. Recept pronađite ovdje.