GORDON Ramsay poznat je po svojim kulinarskim vještinama, a sada je slavni televizijski chef podijelio jednostavnu, ali učinkovitu metodu za savršeno poširanje jaja - svaki put.
Radi se o brzom postupku koji može potpuno promijeniti vaš jutarnji obrok. U nedavnom videu na TikToku iz serijala Masterclass, Gordon je otkrio svoje tajne za besprijekorna poširana jaja. Za početak, važno je da voda u loncu lagano vrije - tada je posolite i dodajte malo octa.
"Ocat pomaže učvrstiti bjelanjak i omotati ga oko žumanjka", objašnjava Ramsay i dodaje da s pomoću pjenjače ili žlice napravite vrtlog u vodi kako biste potaknuli gibanje. Zatim pažljivo spustite jaje u vodu iz male zdjelice.
@masterclass Watching @Gordon Ramsay make the perfect poached egg is my therapy. Do you prefer poached or scrambled? Tell us in the comments 🥚 #poachedeggs #gordonramsay #eggrecipes #masterclass ♬ original sound - MasterClass
Ova metoda omogućava da jaje lagano uđe u vodu, što osigurava ravnomjerno kuhanje, a vrtlog u vodi pomaže da se bjelanjak uredno omota oko žumanjka. Ramsay ovo savršeno poširano jaje uspoređuje s "kuglom mozzarelle", a preporučuje da se kuha na laganoj vatri.
Nakon nekoliko minuta, smanjite vatru. Na kraju, izvadite jaje i položite ga na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak vode prije posluživanja.
Poširano jaje je vrlo svestrano i može se poslužiti na mnogo načina - od jednostavnih doručaka do elegantnih predjela ili glavnih jela. Za doručak ga možete poslužiti na tostu s maslacem, avokadom, dimljenim lososom ili rajčicom, ili pak uz pečeni grah, kobasice, pečene gljive i rajčice, kao engleski doručak.
Cijeli recept za poširano jaje pronađite ovdje.